Dronten houdt Alders aan afspraken airport

DRONTEN • Di 11 april 2017 | 15:26 • Dinsdag 11 april 2017 | 15:26
Over doorgroei van Lelystad Airport mag niet eerder worden besloten dan nadat eerst de gevolgen van het luchtverkeer voor Dronten zijn geëvalueerd. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van Dronten aan kabinetsadviseur Hans Alders.

Dronten reageert op een brief van staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer van februari. De gemeente is ongerust omdat Dijksma hierin rept over een groeiversnelling van het aantal vliegbewegingen. Schiphol heeft hier op aangedrongen.

Burgemeester De Jonge herinnert de staatssecretaris er aan dat in 2012 is afgesproken dat bij het bereiken van 25.000 vliegbewegingen eerst de effecten worden bekeken voordat wordt besloten tot doorgroei naar 45.000 bewegingen rond 2040. Daarbij gaat het om de milieu-effecten, maar ook om wat de luchthaven voor gevolgen heeft voor de werkgelegenheid, de landbouw en de natuur. Dronten wil hierbij nadrukkelijk worden betrokken.

De gemeente herinnert Alders verder aan afspraken om woonkernen te mijden en geen nachtvluchten uit te voeren.

Dronten heeft zich eerder fel verzet tegen geplande vliegroutes omdat die de wijk De Gilden en Biddinghuizen overlast bezorgen. Na de kritiek zijn routes aangepast, maar dat heeft de zorgen niet weggenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel