Dronten houdt Alders aan afspraken airport

DRONTEN
Over doorgroei van Lelystad Airport mag niet eerder worden besloten dan nadat eerst de gevolgen van het luchtverkeer voor Dronten zijn geëvalueerd. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van Dronten aan kabinetsadviseur Hans Alders.

Dronten reageert op een brief van staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer van februari. De gemeente is ongerust omdat Dijksma hierin rept over een groeiversnelling van het aantal vliegbewegingen. Schiphol heeft hier op aangedrongen.

Burgemeester De Jonge herinnert de staatssecretaris er aan dat in 2012 is afgesproken dat bij het bereiken van 25.000 vliegbewegingen eerst de effecten worden bekeken voordat wordt besloten tot doorgroei naar 45.000 bewegingen rond 2040. Daarbij gaat het om de milieu-effecten, maar ook om wat de luchthaven voor gevolgen heeft voor de werkgelegenheid, de landbouw en de natuur. Dronten wil hierbij nadrukkelijk worden betrokken.

De gemeente herinnert Alders verder aan afspraken om woonkernen te mijden en geen nachtvluchten uit te voeren.

Dronten heeft zich eerder fel verzet tegen geplande vliegroutes omdat die de wijk De Gilden en Biddinghuizen overlast bezorgen. Na de kritiek zijn routes aangepast, maar dat heeft de zorgen niet weggenomen.

reacties (4)

 • ikke

   

  Wat een domme reactie

  reageer
 • De Vries

   

  Zucht, daar gaan we weer. Miljoenen worden verkwanselt door al die protesten. Het mooie vliegveld had er allang kunnen zijn. Natuurlijk levert het werk op. Kijk maar eens hoeveel personeel er dagelijks in de trein zit onderweg naar Schiphol.

  reageer
 • Renske

   

  Personeel en randbedrijven verhuizen gewoon mee naar Lelystad. Wellicht een paar nieuwe banen, maar niet honderden....Dream on. Ik zal de rust missen dat is zeker...Ooit wel eens gelogeerd of gewoond in de buurt van Schiphol.

 • Me

   

  En jij denkt dat al die mensen ineens op lelystad airport aan jet werk kunnen? Droom verder dat zal nooit gebeuren. Ik ben het er ook niet mee eens dat lelystad uitgebreid word gezien het geen 2e hoofddorp zwanenburg enz. hoeft te worden in het prachtige flevoland.

 • Jantje

   

  De "harde" afspraken m.b.t. Schiphol zijn ook niets waard. Momenteel is Schiphol al hard bezig om weer verder te groeien dan de maximum grens. Dus als Lelystad Airport eenmaal klaar is in 2019 dan is de extra groei reeds op Schiphol gerealiseerd, want dat heeft Schiphol veel liever dan uitplaatsen naar Lelystad.

  reageer
 • Quotes

   

  En deze continuïteit expansie gaat zeker gebeuren!

 • Piet

   

  Hopelijk komt er snel een Europese vliegtax/klimaattax om het onzinnige low-budget vliegen te beteugelen.

 • Ilse

   

  Ik ben bij diverse bijeenkomsten geweest met deze heer Alders en echt iedereen wist dat zijn afspraken niks waard zijn. Als er meer vliegbewegingen nodig zijn, dan komen er meer vliegbeweging, hoe hard kuikentje Dronten ook piept.

  reageer
 • Biddinghuizenaar

   

  Maar dat er al aan de afspraken wordt getoornd terwijl Lelystad Airport nog moet starten met grootverkeer. Dat is wel heel snel. Verstandig van Dronten om nog eens een streep in het zand te zetten.

 • Stevie

   

  Precies, en wie is de burgermeester van Dronten om dat tegen te houden.

 • Rob

   

  Fijn he dat vliegveld en zeker voor al die lieden die zo voor zijn, daar gaat de nog relatieve schone woonomgeving ten koste van straks weinig werkgelegenheid wat de voorstanders denken nog steeds dat het veel banen gaat opleveren. Stelletje amateurs.

 • pieter

   

  Eindhoven stuurt een Transavia toestel door naar Rotterdam omdat het vliegveld gesloten is na 23 uur, of het verantwoord was weet ik niet, maar ze hielden hun poot wel stijf, dus waarom zou een afspraak met Flevoland wel moeten worden geschonden, of heeft men hier slappe knieën.??

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert