Jongeren in debat met raadsleden tijdens Buitenraad

LELYSTAD
Wat zou jij doen als burgemeester van Lelystad? En wat moet er gebeuren met het geld van de gemeente? Jongeren in Lelystad gingen dinsdagavond in het Agoratheater in debat met raadsleden tijdens de eerste Buitenraad voor jongeren. 

Op de discussieavond konden scholieren tussen de 14 en 18 jaar hun mening laten horen. In verschillende hoeken van een zaal in het theater kon worden gediscussieerd aan de hand van stellingen of ideeën.

Volgens GroenLinks-raadslid Sjaak Kruis biedt de Buitenraad een uitgelezen kans voor de gemeenteraadsleden om te horen wat er speelt onder jongeren. Veel scholieren zijn van mening dat Lelystad wel wat gezelliger mag. Zo zou poppodium Underground vaker open moeten zijn en is er behoefte aan een eigen plek om samen te 'loungen'.

De Buitenraad voor jongeren is niet opgezet om een idee of voorstel van een deelnemer te realiseren. Volgens Kruis kunnen de ideeën van de deelnemers dienen als inspiratiebron voor toekomstige debatten in de gemeenteraad.

reacties (5)

 • Bianca Noordman

   

  Reactie: alle jongeren 14 tm 18 jaar zijn uitgenodigd dmv campagne op alle scholen, social media en via de Flevopost. Met vriendelijke groet Bianca Noordman (raadsadviseur gemeenteraad)

  reageer
 • Bianca

   

  De campagne was op alle scholen. Het heeft ook in de krant gestaan en op spcisl media van de scholen; iedereen van 14 tm 18 was welkom. Bianca Noordman (raadsadviseur gemeenteraad)

  reageer
 • Frits

   

  Wat een verrassing. De gemeente moet meer organiseren en doen, meer geld uitgeven. Is dat niet altijd de uitkomst van zulke bijeenkomsten? Waarom vragen naar de bekende weg? Zorg er als gemeenteraad eerst maar eens voor dat de wettelijk verplichte taken van de gemeente op orde zijn. Zo lang het groen over de fietspaden woekert, zou Lelystad andere prioriteiten moeten hebben dan het amuseren van zijn inwoners.

  reageer
 • Ouder

   

  Er waren helaas alleen klassen van de SGL uitgenodigd. Erg jammer...

  reageer
 • Anoniem

   

  Helemaal niks van waar! Alle scholen in Lelystad waren uitgenodigd.

 • Bewoner

   

  Volgens mij waren er niet alleen klassen SGL uitgenodigd. Iedereen mocht er heen als jongere. Was gewoon openbaar, stond in de krant.

 • Barbara

   

  Naar de volwassenen werd al slecht geluisterd en nu worden de jongeren opgetrommeld voor een gezellig avondje. Het loungen schoot er even bij in. Mij lijkt wanneer Kruisling(k)s het middel is om zich te vermenigvuldigen dit eigenlijk moet eindigen in een eigen burgemeesterschap? Dat organiseert maar in het wilde weg, is het niet links om dan maar via de rechterzijde.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert