Aantal comazuipers afgelopen jaar afgenomen

FLEVOLAND
Vorig jaar zijn minder jongeren met een alcoholvergiftiging opgenomen in het Flevoziekenhuis in Almere en het MC Zuiderzee in Lelystad. In totaal ging het om 24 jongeren, 12 minder dan in 2015.

Het aantal jongeren dat zich het ziekenhuis in heeft gedronken, is in 2016 landelijk voor het eerst sinds lange tijd niet gestegen, meldt de NOS. Vorig jaar werden er 791 comazuipers opgenomen, in 2015 waren dat er nog 931. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van kinderarts Nico van der Lely.

Volgens de arts wordt de omgeving van jongeren strenger. Meer ouders verbieden het drinken. Maar niet alle ouders treden streng op, of zijn op de hoogte van het drinkgedrag van hun kind. Opvallend is dat de meeste jongeren bij hun ziekenhuisopname aangaven dat ze bij iemand thuis dronken zijn geworden. Ze kregen de alcohol vaak via vrienden.

In het Flevoziekenhuis werden 14 jongeren opgenomen en bij MC Zuiderzee 10.


 

reacties (2)

 • kees d.

   

  Comazuipers behandeling niet via de zorgverzekeraars.

  reageer
 • Jantje

   

  Als er bij iemand thuis wordt gedronken dan werkt het alcoholverbod voor minderjarigen blijkbaar niet. Maar voor alle officiële gelegenheden begint het nu wel effect te sorteren.

  reageer
 • MKM

   

  Er is dan ook geen alcoholverbod voor minderjarigen. Er is een verbod op verkoop van alcohol aan minderjarigen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert