1,8 miljoen euro extra voor Omgevingsvisie

FLEVOLAND
De provincie wil 1,8 miljoen euro extra uittrekken om de nieuwe Omgevingsvisie uit te voeren. Eerder werd er al 1 miljoen euro besteed aan de totstandkoming van de visie. 

Zeven speerpunten
In de Omgevingsvisie staat hoe Flevoland zich de komende 10 jaar moet ontwikkelen. De provincie heeft daarvoor uitvoerig overleg gehad met burgers, maatschappelijke organisaties en deskundigen. Dit heeft zeven speerpunten opgeleverd, die de komende jaren als leidraad moeten dienen. Zo moet er in de toekomst meer gebruik worden gemaakt van duurzame energie, moet er worden ingezet op de ontwikkeling van verschillende vormen van landbouw en moet de provincie de ontwikkeling van vernieuwende initiatieven en ideeën stimuleren.
 
Woorden, maar ook daden
Om de speerpunten die op papier staan ook echt om te zetten in daden is extra geld nodig. Bovendien wil de provincie een zogenoemd trendatelier inrichten. Daar wordt in de gaten gehouden of de Omgevingsvisie goed wordt uitgewerkt. 

Goedkeuring
Zowel de visie zelf als het extra geld dat nodig is voor de uitvoering, moet nog door Provinciale Staten worden goedgekeurd.

reacties (2)

 • ron H

   

  1 miljoen aan onderzoekskosten om 1,8 miljoen uit te geven. lekker efficiënt omgaan met geld. misschien eens vragen stellen of je die 1,8 dan wel uit moet geven je had dan 2,8 miljoen kunnen uitgeven met wat minder onderzoek maar gewoon omdat je onderbuik toch wel weet dat het goed is?

  reageer
 • Jan

   

  Daar gaan uw en mijn belastingcenten. Een of ander atelier, en hup weer een dikke miljoen euro naar een of ander wazig project. Wanneer gaan de dames en heren op het pluche nu eens leren dat dit geld niet uit een of andere put geschept wordt. Wie brengt ze eens realiteitszin bij?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert