Gemeente houdt eerste Raad op Straat

ZEEWOLDE
Inwoners van Zeewolde konden woensdagavond in de eigen buurt in gesprek met leden van de gemeenteraad. In basisschool Het Kofschip werd de eerste 'Raad op Straat' gehouden. Omwonenden waren door de gemeente uitgenodigd om met raadsleden in gesprek te gaan over thema's als leefbaarheid, veiligheid en sociale cohesie.

De gemeente wil de afstand tussen burger en politiek verkleinen door de burger op te zoeken in de eigen wijk. Raadsleden kunnen tijdens een Raad op Straat uit eerste hand horen wat er speelt. De onderwerpen die besproken worden tijdens de bijeenkomst kunnen mogelijk besproken worden op het gemeentehuis.
 
De gemeente Zeewolde heeft 2500 uitnodigingen verstuurd. Ongeveer 40 bewoners zijn op de bijeenkomst afgekomen. De gemeente wil in het najaar een tweede bijeenkomst houden. De locatie is nog niet bekend.


reacties (6)

 • Peter

   

  Sorry GH je bent echt niet meer te volgen. Zeker zijn wij geen eigendom van de Zeewolder gemeenschap maar we vormen samen de gemeenschap, of je dit nu wilt of niet. Vandaar mijn vraag wat jouw bijdrage dan is. Zou je ook nog een willen uitleggen wat je bedoeld met je laatste zin, ik kan er geen touw aan vastknopen.

  reageer
 • Gekke Henkie

   

  Zo'n voorspelbare reactie :) FEITEN en het Zeewolder gutmensch publiek schiet in de stress en bralt iets over Zeewolder gemeenschap. Een vette troost: Wij zijn geen schapen zelfstandig en daarmee geen eigendom van de 'Zeewolder gemeenschap' PS De resultatenvan onze verplichte bijdrage zien we dagelijks rondhangen, waarvoor onze 'dank' minderheid Zeewolde.

  reageer
 • Peter

   

  Ik neem aan dat Gekke Henkie zich ook heeft aangemeld bij een politieke partij of er een gaat oprichten. Of blijft het alleen negatief roeptoeteren. Daarnaast ben ik benieuwd wat GH heeft bijgedragen aan de Zeewolder gemeenschap, maar misschien kan hij dat nog even vermelden. Zal wel angstvallig stil blijven.

  reageer
 • Gekke Henkie

   

  Helemaal goed! Dit zg bestuur is uitsluitend met zichzelf bezig (zie ook reactie). Bij commentaar op het functioneren van wat dan ook op Twitter wordt je direct geblokt op mailings krijg je geen antwoordt enz En dan zo'n 'charme offensief'. Deze club moet snel weg! In maart 2018 weer verkiezingen.....

  reageer
 • jacob

   

  De raad blijft desondanks denken in termen van "wij" en "zij" in plaats van "ons". Om die reden blijft er niets anders voor "zij" over dan te hopen. Blijkbaar hebben 2460 genodigden dat heel goed begrepen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Keek op de week

   

  De bewoners van Horsterveld zijn betrokken bij hun wijk. De leefbaarheid staat hoog in het vaandel. Duidelijk komt naar voren dat deze bijeenkomsten van de Raadsleden heel veel duidelijk maakt. Hoe functioneert onze samenleving en wie is waar verantwoordelijk voor. Heel veel zaken wisten de aanwezige Raadsleden niet. Commentaar op hoe de gemeentelijke organisatie acteert is wel de rode draad. "Worden wij wel serieus genomen als wij klachten hebben. Veiligheid zaken zijn voor woongenot essentieel. Daar komen schokkende zaken naar voren. De verantwoordelijke portefeuillehouder veiligheid en Politie mag duidelijk aan de bak. Hopend dat de bron wordt aangepakt. Dat hierin keuzes zijn die uit Den Haag en Provincie zijn gemaakt hieraan debet liggen.... blauw op straat... maar zijn meer bezig met snelheidsovertreders... dat is veiliger.... Misschien moet daar de Overheid keuzes in gaan maken en dat deze werkzaamheden niet meer door Politie maar Gemeente / Provincie zelf opgezet moeten worden. Wij hopen dat De Raad in mei dit jaar met een eerste reactie komen en dat de besproken knelpunten die veiligheid aangaan prio 1 hebben

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert