College: kunstgrasveld voor Batavia'90

LELYSTAD
Het Lelystadse college van burgemeester en wethouders vindt dat voetbalvereniging Batavia'90 een kunstgrasveld moet krijgen en wil daarvoor volgend jaar 300.000 euro reserveren. Dit staat in de Kadernota, waarin het stadsbestuur financieel vooruitblikt op de komende jaren. 

Positieve ontwikkeling
Volgens het college maakt de club in de Waterwijk een positieve ontwikkeling door: het ledenaantal groeit, er wordt op zaterdag en zondag gespeeld en er wordt samengewerkt met de American Football Club The Commanders. Beide verenigingen vervullen een belangrijke sociale functie in het oostelijk deel van de stad.

Trainingsvelden onbespeelbaar
De belasting van de vijf natuurgrasvelden op sportpark Doggersbank is hoog met als gevolg dat de trainingsvelden tussen december en maart vaak onbespeelbaar zijn. Het aanleggen van een kunstgrasveld kan dit probleem tackelen en dan zou Batavia'90 meer leden kunnen herbergen. De club is bereid zelf 100.000 euro in een kunstgrasveld te investeren, meldt het college.

Verplaatsing
Een ander belangrijk punt in de aangrenzende woonwijk is volgens de bestuurders de verkeer- en geluidsoverlast. In dat licht wordt een eventuele verplaatsing van het gehele complex op voorhand niet uitgesloten.

reacties (10)

 • Bataviaan 90

   

  Zou top zijn eindelijk kunstgras voor svBatavia 90 . Veder zijn er positieve ontwikkelingen die de club een enorme boots geven zowel bij de senioren als bij de jeugd ....

  reageer
 • Rood wit

   

  Knap eerst n club financieel in gevaar brengen en dan via de andere de gemeente plukken waar eindigt dit sprookje

  reageer
 • Oud Batavia lid

   

  Staat Batavia garant voor die € 100.000,00 ? Als ruim de helft van alle inkomsten naar zaterdag 1 gaat, waar komt dan die ton vandaan ? Misschien een nieuw complex, van ons belastinggeld ? Dan gelijk ook maar een nieuwe naam voor de vereniging, denk ik.

  reageer
 • Oud lid

   

  Zaterdag bestaat pas 2 jaar, volgens mij praten we over een club die bijna 40 jaar bestaat. Ik heb bewust unicum genoemd omdat je dan 2 grote complexen krijgt in noord en zuid en 2 mooie woningbouwlocaties. De jeugd??? Meer dan de helft van de begroting gaat naar zaterdag 1 hoor, de meeste "trainers" zijn goedbedoelende ouders, uitgezonderd een enkeling die weg is gegaan bij een andere vereniging. Het 1e?? De topkeeper is in winterstop verhuisd en met 2 goede reserves wordt er toch een andere gehaald en door niet ingespeeld te zijn is het kampioenschap verloren. Dan weet ik echt wel wat er leeft, maar het ging mij niet om de vereniging, maar om voetbal in aggrle zin, ik zou liever een FC lelyboys zien als samengaan van de 3 verenigingen, laat die onderlinge twist eens gaan en bereik uiteindelijk de 2e divisie, dat zou iets zijn

  reageer
 • huidig lid

   

  Beetje jammer dat ons oud lid niet gewoon zegt wat hem dwars zit omdat zijn zoon niet op doel staat bij zat 1 want daar draait het om.

 • G.Wubs (Teruggekeerd lid)

   

  Dat in het verleden een groot gedeelte wegging nadat deze de leeftijdscategorie behorend tot de D pupillen en C junioren hadden bereikt valt niet te ontkennen. Echter is er de laatste 2 jaar een duidelijke groei van ledenaantal en als ik voor mijzelf mag spreken een terugkeer van leden die voorheen ergens anders gingen voetballen. Dat het bestuurlijk nog rommelig gaat is uiteraard niet gek gezien de zaterdagafdeling nog geen 2 jaar bestaat. Echter als ik dan naar een SVL kijk is dit niet anders. Waarom een unicum en batavia fuseren als een svl ook niet presteert naar de status die deze club (denkt?) Te hebben. Batavia timmert goed aan de weg en ben zeer blij sportpark doggersbank weer gevonden te hebben. #eenclubomtrotsoptezijn

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sport fannaat uit Lelystad

   

  Het zou echt heel belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van Batavia dat ze een kunstgrasveld gaan krijgen. Batavia is de club in opbouw en de enige vereniging in Lelystad die zowel op zaterdag en op zondag voetballen. Het eerste draait inmiddels mee in de top van de derde klasse en heeft zelfs dit jaar al mogelijkheden tot promotie naar de 2e klasse waar Unicum en SVL ook spelen. De volgende stap, en een heel belangrijke stap, is de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding van Batavia waar al vanaf volgend seizoen stappen gezet gaan worden met de intentie om uiteindelijk zoveel mogelijk spelers te laten doorstromen vanuit de jeugd naar het 1e elftal. Daarnaast is men druk bezig met het opstarten van een eigen voetbalschool met goede trainers die in Lelystad hun naam al hebben gemaakt. Dus een jeugd met ambities, een eerste elftal met de intentie, wat zeker mogelijk is, om binnen afzienbare tijd te spelen in de hoofdklasse van het amateurvoetbal, een groeiend aantal leden, ook van de meisjes en mensen met ambities om er samen iets moois van te maken met prachtige en ambitieuze doelstellingen en alle gezichten dezelfde kant op omdat we er met elkaar volledig in geloven dat dit haalbaar is. Deze club verdient derhalve echt een kunstgrasveld !!!!!!! Verder kunnen we in de toekomst als voetbal teams beter samenwerken met elkaar dan alles afzonderlijk te doen. Wat zou het toch mooi zijn om alle jeugdige talenten van alle clubs bij elkaar te hebben en te laten trainen door de beste trainers van Lelystad die nu verspreidt bij de clubs zitten. Er is zoveel moois mogelijk zowel voor Batavia als voor het voetbal in Lelystad als geheel.

  reageer
 • Lid

   

  Of u bent huidig lid een andere club uit Lelystad of u bent niet op de hoogte van de recentelijke ontwikkelingen binnen Batavia'90. De club maakt stappen en je verandert een cultuur niet van het ene op het andere moment, daar heb je tijd en mensen voor nodig. Geen negatievelingen, zoals u, die het enige wat ze kunnen bedenken is de boel afbranden. Het lijkt mij uitstekend dat u "oud lid" bent, Batavia'90 heeft u niet nodig!

  reageer
 • huidig lid

   

  wellicht moet het oud lid ff worden bij gepraat. zoals u het schets is compleet onzin. Maar goed de beste stuurlui staan aan wal en vraag mij echt af wat uw bijdrage is geweest toen der tijd. de club is er blij mee.

  reageer
 • Bewoner lelystad

   

  Eveneens vraag waarom moet ik mee betalen aan een kunstwerk grasveld terwijl de gemeente overal op bezuinig

  reageer
 • Nederlands

   

  Zoals op onderwijs!

 • UB40

   

  Mooie ontwikkeling, er is een geduchte concurrent voor de andere twee clubs in Lelystad. Als Unicum nu maar niet degradeert dan hebben we 3 mooie derby's in de stad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert