Gemeente wil aanleghavens niet uit handen geven

ALMERE • Vr 14 april 2017 | 12:57 • Vrijdag 14 april 2017 | 12:57
Aanlegplaatsen voor bootjes in Almere moeten, als het aan de gemeente ligt, drukker en aantrekkelijker worden. Dat kan volgens het stadsbestuur alleen als de gemeentelijke ligplaatsen niet uit handen worden gegeven. Afgelopen tijd is onderzocht of verkopen voordelen zou opleveren. Dat is niet het geval, concludeert de gemeente nu.

Haventjes
De Havenkom in Almere Haven is de belangrijkste haven die van de gemeente is. Daarnaast gaat het in het stadshart om het haventje aan het Weerwater, het haventje in de Stedenwijk en de haven langs de Evenaar in Almere Buiten.

'Oninteressant'
Voor die kleine havens geldt volgens de gemeente dat er weinig interesse van commerciële partijen valt te verwachten. Dit omdat er weinig ruimte voor voorzieningen is en ze openbaar toegankelijk moeten zijn. Ook neemt het aantal mensen met een boot de komende jaren verder af. Commerciële havens hebben daarnaast volgens het stadsbestuur al een tijd te kampen met een te lage bezettingsgraad. 

In het verleden is wel geprobeerd om een bedrijf te vinden dat de Havenkom wilde overnemen. Er waren geïnteresseerden, maar die voldeden volgens de gemeente niet aan de eisen.

Verzet
Commerciële jachthavens hebben al aangegeven de plannen van de gemeente te ervaren als oneerlijke concurrentie. De komende maanden moet de gemeenteraad beslissen of ze het voorstel van het stadsbestuur volgen en de havens in eigen beheer houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel