Ontwikkelaar 'verheugd' te kunnen starten met bouw woontoren

ALMERE • Do 15 juli 2021 | 22:32 • Donderdag 15 juli 2021 | 22:32

HBA Projectontwikkeling zegt verheugd te zijn dat er nu duidelijkheid is over de woontoren die zij willen bouwen aan het Havenhoofd in Almere Haven. Deze week stemde de gemeenteraad van Almere tijdens een extra raadsvergadering in met een alternatieve locatie. Die plek is 40 meter verderop aan het Havenhoofd.

Er wordt al lange tijd volop geprotesteerd tegen de bouw van een ruim twintig meter hoge woontoren. HBA schrijft daarover: ''In aanloop naar de besluitvorming van de gemeenteraad is duidelijk geworden dat er ook weerstand van omwonenden en andere partijen bestaat tegen de gekozen alternatieve locatie. Nu de gemeenteraad heeft besloten om de locatie en opdracht vast te stellen, kan door HBA projectontwikkeling echter wel worden gestart met de verdere voorbereidingen van twintig appartementen op de alternatieve locatie.''

De projectontwikkelaar zegt dat als de gemeente Almere in de nabije toekomst alsnog met een andere locatie komt, zij dit zorgvuldig bestuderen en overwegen. De actiegroep 'Stop ontwikkeling woontoren' heeft naar aanleiding van het besluit aangekondigd naar de rechter te stappen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel