Tulpenroutes Dronten, Zeewolde en NOP geopend

FLEVOLAND
De tulpenroutes in Noordoostpolder, Zeewolde en Dronten zijn officieel geopend. Wethouder Dirk Minne Vis van Dronten verrichtte zaterdagochtend de openingshandeling op de streekmarkt aan de Hoekwantweg in Biddinghuizen.

De komende drie weken staan er wegwijsbordjes langs kleurrijke wandel-, fiets- en autoroutes. Ook zijn er in diverse Flevolandse winkelcentra tulpenkunstwerken in Mondriaan-stijl te bewonderen. 

Volgens de bloembollenvakgroep van LTO beslaat de oppervlakte met tulpen in Flevoland zo'n 4.000 hectare, een derde van het landelijke areaal.

 

reacties (5)

 • Karel

   

  Volledig mee eens Joop , ik zie het hier ook mensen die met de auto het kavelpad afrijden vervolgens in de tulpen foto's maken de auto draaien in buurpercelen en als je er wat van zegt, de middelvinger op steken , dat kan toch niet!

  reageer
 • joop

   

  Jammer dat er een aantal routerijders onfatsoenlijk zijn en zomaar kavels oprijden en schade maken!!! Waaronder keren in gezaaide percelen......kijken kan ook vanaf de weg!!!

  reageer
 • Marijke

   

  Inderdaad! En gewoon asociaal bloemen plukken terwijl er bordjes staan dat dat niet is toegestaan. Fatsoen is soms ver te zoeken...

 • Fred

   

  De route gereden, nog veel mooie velden te bewonderen alleen erg jammer dat er nergens verkoop was van de tulpen. Mag dit niet van de provincie of zo?

  reageer
 • Jan

   

  Welke route dan? Ik heb een paar kleine stukjes van de route in de Noordoostpolder gereden, op minstens 4 plekken stonden ze langs de weg of waren er andere verkooppunten.

 • sander

   

  sorry Johan maar er is nog heel weinig gekopt , een enkel perceel die onder plastic heeft gestaan , er zijn heel veel percelen die nog moeten gaan bloeien . Dus de komende weken nog volop mooie tulpen velden om te bewonderen en te plukken .

  reageer
 • Johan

   

  Veel tulpenvelden zijn al gekopt, te laat dus deze actie

  reageer
 • Jan

   

  Een klein aantal is gekopt, een groot aantal bloeit of begint net aan te bloeien.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert