Beloning voor gouden tip woningoverval Oostrandpark

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 8500 euro uitgeloofd voor degene die meer informatie kan geven over de gewelddadige woningoverval in het Oostrandpark. Op 13 december vorig jaar werd daar om 05.45 uur een echtpaar van 69 en 67 jaar overvallen. Eén van de vier overvallers deed zich voor als bezorger van een pakketje en wist zo het huis binnen te dringen.

Vuurwapen en taser
De vrouw revalideerde van een dubbele heupoperatie en werd vrijwel meteen tegen de grond gewerkt. De man werd bedreigd met een vuurwapen en kreeg een taser tegen zijn zij gedrukt. Het slachtoffer zag wel wat vonken maar merkte verder weinig van de taser, het apparaat lijkt niet goed te hebben gewerkt.

Sieraden en contact geld
De overvallers vroegen naar de kluis, maar die is er niet in het huis. Ze gaan er uiteindelijk vandoor met 400 euro aan contant geld en een aantal sieraden, waaronder een gouden slavenarmband en een Zwitsers horloge. Verder nemen ze nog een gouden tientje aan een ketting en een zilveren tientje mee.
 
Vermoedelijk in de twintig
De vier overvallers droegen donkere kleding en zijn vermoedelijk in de twintig. Drie droegen een bivakmuts. Ze lieten een breekijzer achter dat waarschijnlijk voor deze overval is gekocht.

Al vrij snel worden er in de zaak vier Lelystedelingen aangehouden. Van hen zit er nog één vast. De anderen zijn nog wel verdachten.

Tips
De politie is op zoek naar mensen die de overvallers 's ochtends hebben gezien of die weten waar de sieraden nu zijn.


reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert