Marknesserbrug wordt definitief 'stadspoort' Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER
De Marknesserbrug bij Emmeloord wordt volgend najaar definitief vervangen door een gloednieuwe brug. De gemeenteraad stemde dinsdag in met het stadspoort-ontwerp dat de toegang naar Emmeloord meer allure moet geven.

VVD en SP stemden tegen het voorstel om de 3,6 miljoen euro kostende stadspoort-variant te bouwen. Het ontwerp is ruim een half miljoen duurder dan twee andere voorgestelde varianten. De SP wees erop dat met dat half miljoen ook andere dingen konden worden gedaan. De VVD vindt dat de gemeente zuiniger met het geld van de burgers om zou moeten gaan.

Een meerderheid van de gemeenteraad kiest toch voor de uitstraling van de brug. Volgens ONS Noordoostpolder is die stadspoort-variant bovendien voor fietsers de veiligste.

De nieuwe brug moet zeventig tot tachtig jaar meegaan. Daarmee zou nieuwbouw uiteindelijk goedkoper zijn dan renovatie, waarvoor de gemeenteraad drie jaar geleden koos. Nadat de aannemer die opdracht teruggaf, kwamen er nieuwe opties op tafel.

reacties (3)

 • Nico

   

  Eindelijk een goede beslissing genomen hier mee kun je verder mee kijk alleen maar eens naar de fietser er over jeen gaan veiligheid voor de fietsers voor alles

  reageer
 • Edwin

   

  Eindelijk.....Met de hoeveelheid fietsers die er soms doorheen moeten, is de huidige brug een gevaarlijke bottleneck. Blij dat dit voorstel het gehaald heeft!

  reageer
 • sader

   

  Heel blij met deze beslissing , ten eerste de veiligheid van de fietsers en ten tweede het ontwerp passend bij deze tijd . Kijk b.v naar de brug bij Vollenhove .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert