Jaar cel geëist tegen verdachte van balkonruzie

ALMERE
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep bijna een jaar cel geëist tegen Qadar A., de man die in 2014 twee mensen zwaar zou hebben mishandeld in Almere. Dit is gelijk aan de straf die de rechtbank in Lelystad hem in 2015 oplegde.

Zware mishandeling
In de nacht van 8 augustus 2014 heeft de verdachte een flinke ruzie aan de Dwangmolenstraat. Hij zou onder invloed van drank en drugs een man en een vrouw de keel hebben dichtgeknepen en gestoken hebben met een mes. De vrouw werd op de grond geslagen en geschopt. Ook zou bij haar een oorbel zijn uitgerukt.

De man viel van het balkon van de woning op twee hoog. Hij overleefde de val ternauwernood. De rechtbank oordeelde dat A. hem niet heeft geduwd of gegooid, deze verdenking kwam bij het hoger beroep niet terug. Ook is het OM van mening dat A. toerekeningsvatbaar was. Onderzoek bij het Pieter Baan Centrum had geen duidelijkheid gegeven over persoonlijkheidsstoornissen.

Noodweer
A. was niet aanwezig bij het hoger beroep in het Gerechtshof in Leeuwarden. Volgens zijn advocaat heeft hij gehandeld uit noodweer; de vrouw had hem aangevallen. De raadsman wees ook op verschillen in de verklaringen van beide slachtoffers, waardoor niet precies duidelijk is wat A. zou hebben gedaan.

Het OM weerlegt dit en vindt 327 dagen cel voor zware mishandeling op zijn plaats. Die tijd heeft A. al in voorarrest gezeten. Omdat het bloederige incident plaatsvond binnen een proeftijd van een andere veroordeling hangt A. ook nog een celstraf van een half jaar boven zijn hoofd. Het hof doet op woensdag 3 mei uitspraak.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert