Vraagtekens bij 1,8 miljoen voor Omgevingsvisie

FLEVOLAND
Verschillende fracties in Provinciale Staten zetten vraagtekens bij de 1,8 miljoen euro die nodig is voor de Omgevingsvisie. In dat plan komt te staan hoe Flevoland de komende 10 jaar zal worden ingericht.

Gedeputeerde Jaap Lodders wil daarvoor, bovenop de miljoen euro die het maken van de visie al gekost heeft, 1,8 miljoen euro extra uittrekken. Oppositiepartijen vinden dat een hoog bedrag en willen weten waar dat geld precies voor bedoeld is.

Volgens gedeputeerde Lodders is het geld nodig om de speerpunten, die eerder zijn vastgesteld, te vertalen naar concreet beleid. Later dit jaar wordt duidelijk of de 1,8 miljoen euro ook daadwerkelijk wordt uitgetrokken. 
 

reacties (6)

 • Dirk2

   

  We hebben het communisme geperfectioneerd in Nederland, alleen slechts weinigen hebben het door! Er is geen inspraak, slechts het recht van spreektijd. En aan het einde zijn we het allemaal weer eens omdat het de eigen boterham voorziet van dik beleg. En de ander...ach, wie?

  reageer
 • Ed

   

  De plannenmakers en vergadertijgers zorgen weer goed voor elkaar..... En over tien jaar wordt alles gekapt, gesloopt en platgeslagen en moet het natuurlijk (na uitgebreid onderzoek) weer helemaal anders.

  reageer
 • NLToday

   

  Opmerkelijk de ambtenaren welke er over zouden moeten gaan zijn al jaar en dag bestaand/aanwezig en worden er ook al jaar en dag vorstelijk voor bezoldigd. Ja dat geeft wel enige vraagtekens, het lijkt wel weer dat iemand zijn zakken wederrechtelijk wil vullen en daarbij op de domheid van de fracties denkt te kunnen appelleren.

  reageer
 • Boels

   

  Die bezoldiging valt wel mee; het is niet voor niets dat ambtenaren er door de voordeur uitgaan en via de achterdeur binnekomen als externe adviseurs ;-) Het is gewoon een eenvoudige truuk om je als ambtenaar of politicus te verschuilen achter de opvattingen, meningen van externen. Voor zover ik weet is er geen keurmerk van adviesburo's en zijn ze eigenlijk niet controleerbaar. Voorbeelden zijn Ecofys en ECN (de laatste is uit arren moede ondergebracht bij TNO). De groen gekte is een voorbeeld, maar het is niet gek als wetenschap en industrie een cheque van tientallen miljarden krijgen aangeboden. Zaken zijn zaken.

 • st

   

  Dat wordt dus een mooi duur stukje papier, of wordt het een boekwerk voor de onderste lade van een ambtenaar? Volg nu eens je normale boerenverstand, kost weinig en levert vaak veel op. Al dit dure onderzoekswerk is voor de bühne, en voor de politieke haantjes en zijn of haar vriendjes.

  reageer
 • Serge

   

  Speerpunten vertalen naar concreet beleid. Jaja.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Om te beginnen zal men toch de zo doorgedramde Floriade/woonwijk/bedrijventerrein; op de verkeerd uitgekozen kwetsbare locatie, met al zijn goed bedoelde innovaties en fantasieën; wat pas in 2022 wordt tentoongesteld, moeten vergeten! "Waar men nu al in alle bescheidenheid met vraag en aanbod met alle nieuwe technologieën en fantasieën op andere locaties mee aan de gang kan gaan!" Waar de Provincie Flevoland zeker mee te maken krijgt!! (Om dan zo'n vogeleiland gebied voor een onzekere financiële Floriade op een argeloze manier naar de verdommenis weten te brengen!")

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert