Almeerder die tegen plastic soep strijdt naar Kroatisch eiland

ALMERE
Almeerder Thomas van Thiel van de stichting By the Ocean We Unite vertrekt over twee dagen naar het Kroatische eiland Silba. Dat maakte hij donderdagmiddag bekend in het radio-programma Dit is Flevoland. Samen met een aantal wetenschappers wil de Almeerder het eiland 'plasticvrij' maken. 

Van Thiel zet zich sinds vorig jaar in om de plastic soep in de oceanen te verkleinen. Hij doet dat door op expedities te gaan met wetenschappers. Vorig jaar voer hij al naar Noorwegen. Onderweg nam hij twaalf verschillende monsters, in elk monster werd plastic aangetroffen.

Op Silba hoopt Van Thiel de bewoners, maar vooral de toeristen te bewegen om minder plastic te gebruiken. Daarvoor gaat er ook een socioloog mee. Het plastic dat op het eiland wordt gebruikt, verdwijnt op de lokale vuilnisbelt. Van Thiel: "Dit plastic gaat, net op honderden anderen eilanden in de wereld, nooit meer het eiland af."

 
 

reacties (3)

 • Willen Dronten

   

  Moet dat speciaal daar kan dat niet in Nederlands op het strand Dit noemen ze nu een gratis vakantie

  reageer
 • stephan

   

  Vernomen uit de media: op sommige plasticeilandjes in de oceanen nestelen zich organismen die vissen aantrekken en dus een voedingsbron vormen. Er gaan ook stemmen op om dat afval maar niet op te ruimen.

  reageer
 • Emma

   

  Mooi, jonge mensen die zich inzetten voor de natuue. Ik wens hem veel succes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert