Vuilnismannen hebben de handen vol aan Koningsdag

ALMERE
Als Koningsdag zijn einde nadert, gaan deze mannen juist aan het werk. Een extra grote ploeg vuilnismannen werkt de hele avond en - als het moet nacht - door om de straten van Almere schoon te maken.

En rommel is er genoeg. Achtergebleven vrijmarktspullen, plastic bekers, dozen en zelfs meubels worden bij elkaar geveegd. Ruim 30 vuilnismannen rijden met drie vrachtwagens door de stad om afval op te ruimen. Ook worden shovels en veegwagens ingezet. In totaal wordt er zo'n 70 tot 80.000 kilo afgevoerd. Dat afval wordt vervolgens gescheiden op het recycleperron. 

Voor de vuilnismannen is het werken op Koningsdag overigens helemaal geen straf. Ze maken er met zijn allen een gezellige dienst van en ook een aantal leidinggevenden die normaal op kantoor werken, helpen een handje mee. 

 

reacties (11)

 • Karel

   

  Daar gaat het niet om in dit artikel. Voor hun werk worden ze gewoon betaald, al is het fijn dat alles weer schoon is. Het lijkt mij dat bij een volgende vrijmarkt handhaving dominant aanwezig moet zijn en erop toeziet dat mensen hun rommel opruimen. En anders een boete! En mensen die winkelkarretjes stelen, zijn al helemaal makkelijk te signaleren. Waarom is hiermee niets gedaan tijdens deze vrijmarkt?

  reageer
 • Flevo

   

  Of de getallen kloppen of niet maakt eigenlijk niet uit. Het gaat erom dat de mentaliteit van degenen die hun zooi laten liggen niet deugt.

  reageer
 • Guus

   

  Een hele dikke pluim voor onze vuilnismannen die door weer en wind onze rommel opruimen

  reageer
 • Barry

   

  70 tot 80.000 kilo geloof dat omroep Flevoland de tel aardig kwijt is! Dat zijn gewichten die ze in Amsterdam weghalen, met 3 kraakperswagens kom je als ze vol zijn op 36.000 kg uit.

  reageer
 • Karel

   

  Rommel dumpen of achterlaten op straat is toch ook strafbaar? Waar was de politie dan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mr. K. Plop (B.d.)

   

  De gemeente wilde het restafval verminderen.. Waar inwoners dankbaar misbruik van maken.. En/of 'onze' Koning Willem dit mogelijk maakt.. Maar beledigend is, voor en anders denkende..

  reageer
 • boze burger

   

  Wat ik helemaal van de zotte vind is dat er goede, lege winkelwagentjes in de vuilniswagen gekieperd worden. Dit zag ik een aantal jaren geleden ook al en het gebeurt helaas nog steeds. Ik heb er foto's van gemaakt.

  reageer
 • Karel

   

  Het was inderdaad een ongelooflijke en smerige rotzooi. Mij een raadsel waarom mensen hun eigen troep niet opruimen en/of mee terugnemen. Wat een mentaliteit en minachting! Ook het stelen van winkelkarretjes is blijkbaar normaal geworden.

  reageer
 • Josje

   

  Cannot load M3U8: crossdomain access denied filmje speelt die niet af dit is de melding .

  reageer
 • Lely

   

  Eigenlijk is dit van de zotte. Waarom moet een ander de rotzooi opruimen?Neem wat je niet verkoopt weer mee en breng het zelf weg en gooi je afval weg. En bij een volle afvalbak kun je ook je eigen afval meenemen en thuis weggooien.

  reageer
 • Flevo

   

  Altijd zo jammer, dit ... Ruim je eigen rommel op, neem niet-verkochte spullen mee terug of gooi het in containers als die er staan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert