Kanttekeningen bij nieuwe kazerne Lelystad Airport

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder staat positief tegenover het plan van de Veiligheidsregio Flevoland om bij Lelystad Airport een brandweeroefencentrum op te zetten. In een brief aan de Veiligheidsregio plaatst het college van b en w wel enkele kanttekeningen.

De nieuwe kazerne moet er komen, om goed te zijn voorbereid op een luchtvaartongeval. Bij de kazerne komt ook een oefencentrum om de vakbekwaamheid van de brandweermensen te trainen.

De gemeente Noordoostpolder vindt dat bij de uitwerking van het plan de vrijwilligers op een goede manier bij de samenwerking moeten worden betrokken. Het korps in Noordoostpolder is grotendeels afhankelijk van vrijwilligers. Ook zij moeten in het nieuwe centrum kunnen trainen.

Daarnaast vindt Noordoostpolder dat de samenwerking niet mag leiden tot hogere kosten voor de deelnemende gemeenten. Volgens de Veiligheidsregio leiden de plannen tot een financieel voordeel, hoewel de kosten voor training en huisvesting in eerste instantie omhoog gaan. Onder meer vanwege de kosten is Dronten tegen de nieuwe kazerne. De brandweerzorg op de luchthaven is volgens Dronten een taak van Schiphol als eigenaar van het vliegveld.

reacties (3)

 • Jan2

   

  U zult wel geen dorpsgenoot zijn, anders kunt u tussen de regels door lezen dat NOP precies hetzelfde bedoelt als de gemeente Dronten . Zoals politici betaamt zeggen ze hetzelfde via een wazig commentaar, maar willen hetzelfde.

  reageer
 • Ron H

   

  het gaat om een oefencentrum; dat lijkt me wat anders dan een uitvalbasis.

  reageer
 • Piet

   

  De aanrijtijd vanaf het vliegveld naar de bebouwdekom van Lelystad is veel langer, dus dan is de brandweer pas later ter plekke.

  reageer
 • Frits

   

  Kazerne Gordiaandreef blijft ook gewoon bestaan hoor. Zie het eerdere artikel hierover.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert