Blinden en slechtzienden stappen op de tandem

ALMERE • Za 29 april 2017 | 13:09 • Zaterdag 29 april 2017 | 13:09
Blinden en slechtzienden stapten vanmorgen op de tandem voor een fietstocht door de natuur van Almere. Het was de tweede keer dat deze fietstocht in Almere werd georganiseerd. Er deden 20 deelnemers mee aan het evenement.

Het idee is afkomstig van Johan Renes, zelf ook blind. Toen hij tweeënhalf jaar geleden naar Almere verhuisde, miste hij een dergelijk initiatief. "In Utrecht, waar ik hiervoor woonde, hadden we veel van dit soort initiatieven. In Almere was er heel weinig geregeld voor blinden en slechtzienden." Renes zocht contact met diverse organisaties en vorig jaar werd de eerste tandemtocht georganiseerd. "Dat was toen nog heel kleinschalig. Dit jaar hebben we al meer deelnemers. Bedoeling is om elk jaar een stapje te groeien", aldus Renes.

De start van de tandemtocht was bij buurtcentrum Het EveNaarHuis. Daarna volgden de tandemfietsers een route van 45 kilometer die onder meer langs het weerwater, Almere Haven en Almere Duin liep.     

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel