Zaalverhuur over jaar taboe in Lelycentre

LELYSTAD
Het is over een jaar niet langer toegestaan om in het Lelycentre in Lelystad zaalruimte te verhuren voor feesten en partijen. De huidige eigenaren krijgen een jaar de tijd om hun activiteiten aan te passen.

Dat heeft het college van b en w onlangs besloten. Aanleiding voor de wijziging is de brand in de nieuwjaarsnacht in het Lelycentre. Mogelijk door vuurwerk van gasten van een partycentrum ontstond er brand, waarbij de winkel van de Marskramer volledig werd verwoest. Na de brand ontdekte de gemeente dat het bestemmingsplan zaalverhuur in het winkelcentrum helemaal niet toestaat.

Omdat zittende ondernemers jarenlang hun gang hebben kunnen gaan, wil de gemeente hun activiteiten nu niet direct verbieden. Daarom krijgen ze een tijdelijke Omgevingsvergunning voor een jaar. In die periode moeten ze hun activiteiten aanpassen aan wat volgens het bestemmingsplan mag of op zoek gaan naar een andere locatie. De gemeente zal hen hierbij helpen.

 

reacties (3)

 • Marleen

   

  Die ondernemers hebben nu wel heel veel geld geinvesteerd en wat is er op tegen om daar zalen te verhuren.? Er zijn daar genoeg mogelijkheden voor goede maatregelen als branduitgangen e.d. De brand op de andere hoek onstond in de winkel beneden door kortsluiting. Dat had ook overdag met heel veel winkelend publiek kunnen geveuren. Pas gewoon deze maatregelen aan aangaande brandvoorzieningen, nooduitgangen e.d. en zie daar streng op toe. Tegen een stel idioten die binnen vuurwerk af gaan steken is toch niks te doen. Dan moet je gewoon alles overal verbieden en de rest van je leven binnen blijven zitten.

  reageer
 • Bert

   

  Mogelijk door vuurwerk ??? Laat dat mogelijk maar weg.

  reageer
 • H.P.M. van der Kolk

   

  Zoals ik in de Flevopost al meldde: niets nieuws onder de zon, de ambtenaren hebben gewoon 20 jaar zitten dutten, en dat deden ze helaas altijd al. 'Omgevingsvergunningen' vervangen sinds een jaar of 5 de oudere vergunningen, die meestal strenger waren als het om overlast of anderszins hinder ging. Dus dit is een gevalletje: heel erg en heel lang in slaap gevallen, ambtenaren, hoop dat jullie nu ontwaakt zijn, niet alleen bij het Lelycentre, maar ook elders in Lelystad...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert