Kleine winst voor Nieuw Land

LELYSTAD
Het Erfgoedcentrum Nieuw Land in Lelystad heeft vorig jaar ruim 32.000 euro winst gemaakt. Een jaar eerder werd nog bijna een ton verlies geleden. Dat blijkt uit de jaarrekening.

Het positieve resultaat komt voornamelijk doordat de gemeenten die deelnemen in Nieuw Land een extra bijdrage van ruim 226.000 euro hebben betaald. Zonder die bijdrage was er een verlies. In september waarschuwde directeur Hans Maris voor een tekort van enkele tonnen, als de gemeenten niet zouden bijspringen. Ook het ministerie van Onderwijs gaf extra geld.

De jaarstukken noemen geen aantallen bezoekers, maar de inkomsten uit entreegelden waren bijna 3000 euro hoger dan in 2015. De opbrengsten van commerciële activiteiten waren lager. De personeelslasten kwamen hoger uit, onder meer door de inhuur van personeel en een vertrekregeling van een medewerker.

Nieuw Land wordt dit jaar opgesplitst in een archief van gemeenten, de provincie en het waterschap en in een museum. Dat gaat met Bataviawerf en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed samen het Erfgoedpark Batavialand vormen. 

reacties (4)

 • Flevolander

   

  Nieuw Land maakt geen winst. Ze hadden beter kunnen zeggen dat ze een batig saldo hadden van 32.000 euro. Nieuw Land heeft nog nooit winst gemaakt. Zonder bijdragen vanuit de (semi) overheid is het ten dode opgeschreven. Ik zal de dag prijzen als Nieuw Land echt winst gaat maken. Dat wil zeggen..echte winst dus zonder bijdragen van partners.

  reageer
 • Dirk2

   

  Wat een verwerpelijke poppenkast is dit! Over de rug van de burger die er op generlei wijze behoefte aan heeft of enig belang/zeggenschap in kan hebben.

  reageer
 • Poe

   

  Stukje geschiedenis over de polder is het wel waard om te bewaren en tentoon te stellen..en om die paar ton nu over de ruggen van de burger te noemen..

 • joop

   

  als je geen bezoekersaantallen noemt, is dat een slecht teken...

  reageer
 • Max

   

  Oké dus je pompt er een paar ton extra in en dan noem je het winst?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert