VoedselLoket krijgt bezoek van de koning

ALMERE
Het VoedselLoket Almere doet mee aan het Groeiprogramma van het Oranjefonds. VLA is uitgekozen door het fonds om mee te doen en krijgt hiermee de kans om de organisatie professioneler te maken.

VLA is in twaalf en een half jaar tijd uitgegroeid tot een organisatie met twee betaalde parttimers en 160 vrijwilligers en wil de organisatie naar een hoger niveau tillen. Jitske Steendam van VLA laat weten dat ze een organisatiestructuur neer willen zetten, maar dat het als vrijwilligersorganisatie niet lukt. Via het Groeiprogramma willen ze kennis opdoen om dit wel voor elkaar te krijgen.

Tijdens de eerste bijeenkomst van het Groeiprogramma werd Steendam verrast door een bezoek van Koning Willem-Alexander. Het koninklijk paar is ambassadeur van het Oranjefonds en bezoekt daarom ook meerdere evenementen. “Dat was ook heel spannend en was van tevoren niet gezegd. Maar dan merk je gewoon dat de Koning heel geïnteresseerd is. Maar gewoon het feit dat hij daarbij is, dat doet je heel erg goed.”

reacties (9)

 • J te Almere

   

  VLA doet zoveel meer dan alleen voedsel verstrekken. En is ook geheel anders dan een voedselbank. Hier kan men met een winkelwagen zelf boodschappen doen op basis van een budget. Daarnaast heeft men de mogelijkheid om zich op dit niveau ook te voorzien van meubelement witgoed en andere huisraad of benodigdheden. Er wordt gekeken naar de behoefte en nood bij de mensen die het nodig hebben. Niet alleen werkloze kunnen hier terecht maar ook mensen met financiële probleem voor ondersteuning.. ik denk dat daar niets mis mee is... en Ja er zijn ook mensnen die zo wel zorg nodig hebben en zowel vrijwilliger zijn... het mes kan inderdaad aan 2 kanten snijden. Dat er voor de toekomst een gestroomlijnde structuur moet komen binnen deze orgsnisatie is wel aan de orde. Een ieder doet naar eigen goed doen en kunnen zonder dat er werkelijk een goede structuur inzit of wordt aangegeven. Hopend op een betere toekomst voor een mooi bedrijf met een goed hart .

  reageer
 • Ron h

   

  Ik zou eerst willen weten hoeveel procent vd 160 vrijwilligers zelf ook gebruikmaken van VLA. Alvorens ik daar een mening over zou geven. (Overigens is er natuurlijk niks mis mee als je vrijwilliger bent zonder dat je werkloos bent. Het is een zinvolle tijdsbesteding voor iedereen

  reageer
 • Renata

   

  Het Voedselloket heeft een andere werkwijze dan de voedselbank. VLA is er juist op gericht dat mensen hun zaken financieel weer snel op de rit te krijgen. En waarom denk jij dat alleen werkloze mensen bij een voedselbank of het voedselloket eten halen? Beetje kortzichtige reactie. Ik zou zeggen: verdiep je eens en kom dan met een goede opmerking!

  reageer
 • Dsontens

   

  Daar ben ik het helemaal mee eens. Mensen die gebruik maken van de voedselbank zouden een tegenprestatie kunnen leveren zoals meehelpen van het vullen van de kratten etc. Je bouwt ritme op en werkervaring. Daarnaast heb je sociale netwerken.

  reageer
 • Rob

   

  Eten ontneemt de prikkel om dood te gaan , wees blij dat er een voedselbank is voor mensen die bijna niks te eten hebben , en ook een rare redenering want er zijn geen genoeg stoelen op de arbeidsmarkt dus zal er altijd een percentage zijn die buiten de boot valt ook al willen ze graag werken

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frederic

   

  Daar ben ik het helemaal mee eens

  reageer
 • Jan

   

  Voedselbank ontneemt de prikkel om werk te zoeken.

  reageer
 • Erno

   

  Professionalisering bij vrijwilliger organisaties..... Dan wordt er vaak een iemand rijker dan de rest. Een goed doel moet idealistisch zijn en daardoor zichzelf verkopen ook aan de vrijwilligers die een bijdrage doen in tijd.

  reageer
 • Bert

   

  Sowieso knap dat die twee betaalde parttimers dat VLA-bedrijf al jaren draaiende houden daar het vast niet altijd mee zit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert