Airgunners aangekomen voor herdenking

DRONTEN
Dinsdag zijn de airgunners aangekomen in Dronten. Tijdens de dodenherdenking in Dronten zijn er donderdag 5 aanwezig. Vorig jaar waren dat er nog acht. 

De airgunners zijn jaarlijks aanwezig op de dodenherdenking op het Redeplein in Dronten. De boordschutters van de Royal Air Force zaten achterin de vliegtuigen die Duitsland bombardeerden.

Eén van de airgunners in Dronten is Mike Davis. Hij vocht zelf niet mee in de oorlog, omdat hij nog niet volwassen was. Toch is hij jaarlijks aanwezig bij de herdenking in Dronten. Dit jaar voor de dertigste keer.

Davis raakt jaarlijks ontroerd door de herdenking. "Het is een prachtige ceremonie. Zoiets hebben wij niet in Engeland. Wij hebben een Veteranendag, maar hier loopt het hele dorp uit. Zelfs de kinderen. En ze leggen bloemen op het monument. Alles met elkaar is het een emotionele gebeurtenis."


reacties (2)

 • Dirk Zaan655450

   

  Bestaat dat ook al. Tweede generatie veteranen?

  reageer
 • Rick

   

  Ja die bestaan ook. Dat zijn onze huidige militairen die door onze regering naar brandhaarden op de wereld worden gestuurd. Zoals een 20 jaar geleden de Balkan en nu afganistan, Mali en andere landen met een onstabiel regiem.

 • Antje Ha

   

  Ja mijn oom heeft in de Meidagen bij vliegveld Valkenburg gevochten (kameraad van Korporaal van Oudheusden, Militaire Willemsorde) en het voelt alsof ik er zelf bij was. Maar gelukkig niet. Het is een wonder dat die jongens met zo weinig training er daar toch in slaagden de invallers te overmeesteren en op de boot naar UK te zetten.

 • Koos

   

  RESPECT! voor deze mannen. Slechts heel nederig moeten we hen danken. THANK YOU!!

  reageer
 • Antje Ha

   

  Zo te lezen is de één nooit in actie geweest. Daar zal hij zelf ook wel dankbaar voor zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert