Jachthavens vrezen 'oneerlijke concurrentie'

ALMERE • Di 2 mei 2017 | 21:17 • Dinsdag 2 mei 2017 | 21:17
Er is sprake van oneerlijke concurrentie als de gemeente Almere de gemeentelijke jachthavens in eigen beheer houdt en daar verder in investeert. Dat schrijven commerciële jachthaven Marina Muiderzand, watersportvereniging Haddock, stichting Leisure Belangen Almere, brancheorganisatie HISWA en belangenorganisatie RECRON in een gezamenlijke brief aan de gemeenteraad. Die buigt zich volgende week donderdag over het voorstel om verder te investeren in de eigen jachthavens.

De briefschrijvers vrezen dat de gemeente met  'oneigenlijke overheidssteun' de havens aantrekkelijker maakt en prijzen gaat hanteren die onder de reguliere marktprijs liggen. Zij stellen dat de ligplaatstarieven van de gemeente op dit moment ook al ver onder de marktprijs liggen.

De partijen verzoeken de gemeente dan ook de ondernemers een goede boterham te gunnen en niet verder met gemeenschapsgeld in de gemeentelijke jachthavens te investeren. Watersporters zullen er dan eerder voor kiezen om langdurig in de commerciële jachthavens te verblijven. De ondernemers hebben namelijk al geïnvesteerd in WIFI, afspuitplaatsen, damwanden, steigers, afvalvoorzieningen en horeca. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel