Oud-gedeputeerde Marc Witteman ernstig ziek

FLEVOLAND
Oud-gedeputeerde Marc Witteman is ernstig ziek. Witteman, tegenwoordig burgemeester van Stichtse Vecht, heeft dat woensdag zelf bekendgemaakt.

Op zijn blog vertelt hij dat hij lijdt aan longkanker en dat de ziekte in een fase is waarbij er geen genezing meer mogelijk is. Hoe het verloop van de ziekte verder zal zijn, moet volgens Witteman nader onderzoek nog uitwijzen.

Marc Witteman maakte tussen 2010 en 2014 deel uit van het college van Gedeputeerde Staten in Flevoland. Sinds januari 2015 is bij burgemeester van de Utrechtse gemeente Stichtse Vecht. Hij hoopt die functie in overleg met wethouders en de gemeenteraad nog een tijd te kunnen blijven uitoefenen.

Eind vorige maand werd gemeld dat Marc Witteman namens de provincie Flevoland toezichthouder bij de stichting Erfgoedpark Batavialand zou worden. Door het nieuws over zijn ziekte, lijkt dit onzeker te zijn geworden. 

Volgens een woordvoerder van de provincie Flevoland is het nieuws over Witteman daar bij collega's die afgelopen jaren met de gedeputeerde werkten, ingeslagen als een bom.  

reacties (1)

  • KC

     

    Bij mij is het ook ingeslagen als een bom. Waarom krijgt z'n goed mens ook deze nare ziekte 😭.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert