"Vrijheid is niet vanzelfsprekend"

ALMERE
Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de eerste editie van Bevrijdingsfestival in Almere plaatsvond. Dit is Flevoland blikt de hele week terug. 

Vandaag vertelt de organisatie dat vrijheid alles behalve vanzelfsprekend is en zie je wat er allemaal gedaan wordt om die boodschap uit te dragen. Dat gebeurt al weken voor het festival met vrijheidscollege's. Tijdens het festival zijn er workshops en inhoudelijke activiteiten.

Sinds 2015 is er op 4 mei een concert om een brug te slaan tussen Bevrijdingsdag en Dodenherdenking.  

reacties (1)

 • Henk

   

  De oorganisatie vertelt over vrijheid dan moeten ze eens naar de Esplanade gaan en kijken of ze dit met vrijheid bedoelen.Geheel afgeschermd als je naar binnen wil staaner een paar bewakers die je fouilleren of je wat eten of drinken mee naar binnen wil nemen.Met andere woorden het kan dus NIET in Almere.

  reageer
 • Koperman

   

  Het is een geheel gratis festival met bekende artiesten, wordt betaald door de horeca inkomsten en omdat er vrijwilligers helpen. Dus gewoon even daar je biertje kopen Henk. Een gratis festival midden in de stad dat is toch leuk geregeld.

 • Emma

   

  Wat een vergelijking .. Gelukkig leeft Nederland al jaren in vrijheid en kan het mensen opvanven die voor de onvrijheid in hun land moesten vluchten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert