12 jaar cel voor asielzoeker die 17-jarige verkrachtte

DRONTEN • Do 4 mei 2017 | 12:46 • Donderdag 4 mei 2017 | 12:46
De asielzoeker die september vorig jaar in Kampen een meisje van 17 heeft verkracht moet daarvoor 12 jaar de cel in. De man verbleef ten tijde van de verkrachting op het AZC in Dronten. De rechtbank veroordeelt hem voor poging tot doodslag, meervoudige verkrachting en diefstal.

Bekentenis
De man heeft bekend dat hij het slachtoffer heeft verkracht. Hij verklaarde dat hij zo dronken was dat hij zich weinig kan herinneren. Hij bekent wel dat hij het slachtoffer sloeg en bij de keel greep. Bij de politie zei hij eerder dat hij bevangen was door Satan. 

Ophef
Rondom deze zaak ontstond ophef, omdat de burgemeester van Kampen, Bort Koelewijn, geopperd zou hebben om voor asielzoekers een avondklok in te stellen. Burgemeester Aat de Jonge van Dronten kwam hier direct tegen in verzet en noemde het idee voor een avondklok 'verwerpelijk'. Woensdag vond er een gesprek plaats tussen beide burgemeesters, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers  en de politie. Daarin werd onder meer gesproken over het veiligheidsgevoel van de inwoners van Kampen. 

Het vonnis van de rechtbank is een jaar hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel