'Syriëganger' overtreedt contactverbod, OM eist opnieuw celstraf

ALMERE
Het Openbaar Ministerie heeft opnieuw een celstraf geëist tegen de 19-jarige Almeerse 'Syriëganger' Younes A. Het OM wil de voorwaardelijke celstraf van 8 maanden alsnog opleggen, omdat de Almeerder het contactverbod van de rechter heeft geschonden.

De Almeerder werd in oktober 2015 opgepakt bij de grens van Bulgarije. Hij wilde zich daar aansluiten bij IS en had onder andere opruiende teksten bij zich. Hij kreeg een jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Omdat hij vier maanden in voorarrest had gezeten kwam hij direct op vrije voeten na de uitspraak. Het OM was ontevreden en ging direct in hoger beroep. Dat dient later dit jaar bij het gerechtshof.

Met een proeftijd van twee jaar, moest Younes A. zich wel aan bepaalde voorwaarden houden. Hij mocht niet in de buurt van vliegvelden komen en geen contact opnemen met een aantal personen. Dat contactverbod heeft hij volgens het OM geschonden en daarom is hij weer opgepakt en voor de rechter gebracht. Het Openbaar Ministerie wil nu dat hij de voorwaardelijke celstraf alsnog uitzit.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak. 

reacties (1)

  • Flevoburger

     

    Er zou wetgeving moeten zijn waarbij iemand die NIET onder de NL vlag ( om het maar zo te zeggen) deelneemt aan een gewapend conflict / oorlog , zijn haar staatsburgerschap en alle daaraan gekoppelde rechten verliest.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert