Geen viaduct maar een rotonde op weg vliegveld

LELYSTAD
Op de kruising van de Meerkoetenweg met de verbindingsweg naar het vliegveld komt een rotonde. Dat heeft de provincie Flevoland besloten. 

Er is veel gesteggel geweest over de nieuwe afslag van de A6. Omwonenden wilden een viaduct. De provincie een kruising. Beide partijen stonden daarom tegenover elkaar bij de Raad van State.

Volgens gedeputeerde staten is de keuze voor een rotonde gemaakt in nauw overleg met omwonenden, boeren en andere betrokkenen. Een rotonde is het meest veilig voor fietsers en landbouwverkeer zegt de provincie.  

reacties (11)

 • Jan

   

  Alsof het verkeer alleen uit Amsterdam komt... Bovendien gaat er ook verkeer naar de A6 toe. Het wordt gewoon een weg voor sluipverkeer waarmee oa. de verkeerslichten bij de afslag Lelystad-Zuid kunnen worden omzeild. En de omwonenden zitten met de gebakken peren, je zal maar met je fiets naar school moeten over de Meerkoetenweg, dan helpt jouw verbreden niet aan de veiligheid.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het verbreden van een polderweg kost geen miljoenen daar het profiel al geschikt is voor een normale provincieweg. Zelfs zonder dat zou het geen miljoenen kosten. Het verkeer blijft grotendeels over de Larserweg komen. Niet iedereen komt uit Amsterdam.

  reageer
 • Frits

   

  Een viaduct kost miljoenen, maar het verbreden van de Meerkoetenweg ook. Het artikel (ongetwijfeld een persbericht van de provincie) rept over de veiligheid van fietsers en landbouwverkeer, maar dat is natuurlijk in vergelijking met een kruising. Een viaduct zou natuurlijk nog veiliger zijn. Maar het gaat de bewoners natuurlijk helemaal niet alleen om die kruising, maar vooral ook om de veiligheid van de Meerkoetenweg zelf, en een toename van het verkeer. Daar rept de provincie niet over.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Nee. U heeft werkelijk geen idee.

  reageer
 • Maartje

   

  Indien de bewoners een gouden brug willen, moet daar ook dan naar worden geluisterd?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frits

   

  Door de keuze van de rotonde zal er juist veel meer verkeer op de Meerkoetenweg komen. Snelle route naar OMALA/Larserpoort. Bij een viaduct had dit extra verkeer op de Meerkoetenweg er niet gekomen. Wie gaat de benodigde aanpassing van de smalle Meerkoetenweg betalen? Is dat niet duurder dan een viaduct?

  reageer
 • Frits

   

  Dit betekent dus gewoon dat de Meerkoetenweg de ontsluiting van OMALA wordt. Laat de provincie dat dan ook eerlijk zeggen. Logisch ook dat de bewoners van de Meerkoetenweg dat niet zien zitten, maar aan de luchtfoto te zien gaat het om een paar boerderijen middenin het nieuwe bedrijventerrein OMALA. De Meerkoetenweg is nu wel heel smal. Gaat de provincie de verbreding betalen? Anders wordt de Meerkoetenweg echt een dodenweg met het extra verkeer dat er door de rotonde komt.

  reageer
 • Jan

   

  Als de omwonenden het zelf Zouden betalen had de provincie waarschijnlijk eel ingestemd met een viaduct. Gelukkig beschermen ze de beurs van mensen zoals ik en alle andere niet omwonenden.

  reageer
 • jeroen

   

  Voor 3 fietsers en een tractor ga je toch geen viaduct aanleggen ? dit is een mooie tussenoplossing. lang leve het polderen!!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Omdat bewoners fantastische ideeën hebben maar losgezongen zijn van de financiële werkelijkhied. Of denkt u dat de bewoners graag zelf wat bijdragen aan een viaduct van een miljoentje of wat. En als het aan de bewoners lag gebeurde er ook nooit wat en moest alles elders gebeuren, bij andere bewoners.

  reageer
 • DE Vries

   

  Omwonenden wilden een viaduct. De provincie een kruising. Waarom luistert men nooit naar de wens van de bewoners? Ik twijfel dan ook of een rotonde echt veiliger is. Zeker voor de fietsers. Ik denk dat het om geld ging, een rotonde zal vast voordeliger zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert