Flevoland staat stil bij oorlogsslachtoffers

DRONTEN
In de hele provincie is donderdagavond stilgestaan bij de Dodenherdenking. Bij de herdenking in Dronten waren vijf voormalige Britse airgunners aanwezig. De oudste airgunner is 92-jaar. 

28 kransen
Na de twee minuten stilte vloog er een Mustang, een Amerikaans vliegtuig, over voor een "Fly past". Er werden in totaal 28 kransen gelegd door onder anderen burgemeester Aat de Jonge van Dronten, Commissaris van de Koning Leen Verbeek en vertegenwoordigers van de ambassades van Australië, Canada, Polen, de Verenigde Staten en Nieuw- Zeeland.

Druk
Het was één van de koudste dodenherdenkingen van de afgelopen jaren, maar ondanks de frisse wind was de belangstelling groot en waren er ook veel kinderen bij. 

Hier is de volledige uitzending van de herdenking terug te zien.
 

reacties (7)

 • Henk van S

   

  Hij moet zich schamen om de dodenherdenking te gebruiken voor ZIJN politieke standpunten.

  reageer
 • Drenth

   

  Onze burgemeester is zelfs onderwerp van gesprek op de tv. In de ochtendshow werd de avondklok aan de orde gebracht. De meningen zijn verdeeld. Inhoud van een toespraak is dus ontzettend belangrijk

  reageer
 • Van Haven

   

  Het moet juist op zo'n avond wél over de inhoud gaan, niet over de persoon.

  reageer
 • Brinkman

   

  Ik heb het niet over de inhoud van zijn ( preek ) maar over de manier hoe hij het verwoordt. Dronten heeft een jonge vlotte burgemeester nodig niet één die uit de hoogte is en praat of hij de minister president zelf is .

  reageer
 • Sachao

   

  De herdenking op de televisie mee gekeken. Mooi om te zien hoe Dronten om kan en mag gaan met het eren van oorlogsslachtoffers. Deze mensen hebben hun leven gegeven voor de vrijheid, inmiddels al 71 jaar. Onze burgemeester is een mens met een hart op de juiste plek. Naastenliefde hoort bij het leven. Je bent niet alleen op de wereld!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • drontenaar

   

  Nee stel je voor dat je wat naastenliefde toont, dat kan natuurlijk echt niet meer in deze tijd

  reageer
 • Brinkman

   

  Wat een geweldige herdenking is het in Dronten . Hopen dat onze burgemeester snel aftreedt en er een frisse wind gaat waaien in Dronten .die (preek ) was weer eens niet om aan te horen .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert