Derde Herdenkingsconcert op Grote Markt

ALMERE
In Almere-Stad werd donderdagavond voor de derde keer een Herdenkingsconcert gehouden. Bij het begin van het concert waren slechts 60 mensen, terwijl er op de Grote Markt stoelen neergezet waren voor 1000 bezoekers.

Burgemeester Franc Weerwind sprak de aanwezigen toe. Hij bleef optimistisch over de opkomst. "Hoe kouder het wordt, hoe donkerder het wordt en hoe meer mensen bij elkaar komen zitten, dus voor u het weet bent u met 1000 mensen bij elkaar."  

Uiteindelijk leek de burgemeester daarmee gelijk te krijgen want volgens Peter de Vreede van het Bevrijdingsfestival Flevoland waren er op het eind van het concert wel 1000 mensen. Zo'n 500 mensen zaten op de stoelen en 500 mensen stonden er omheen. De organisatie was tevreden met de opkomst,"Gegeven het weer zeker, want het is echt ijs en ijskoud"

Tijdens het concert trad onder andere zangeres Mathilde Santing op. Het hele concert is hier terug te zien.

reacties (6)

 • Kees

   

  4 mei staat voor in stilte de doden herdenken. Muziek en schreeuwerige posters passen hier niet bij. Laat staan dat horeca reclame maken voor hun terras bij dit concert. Mee stoppen graag.

  reageer
 • Willem

   

  Dat van de posters dat snap ik helemaal, maar waarom mag er geen 4 mei herdenkingsconcert zijn? in Amsterdam doen ze dit al jaren, Dus waarom zou dit niet in Almere kunnen?

 • Rutger

   

  Laat 4 mei 4 mei en doe de concerten gewoon op 5 mei. Dit slaat nergens op (blijkt ook uit de magere opkomst).

  reageer
 • Paul

   

  Jammer dat in de bus bij het ziekenhuis, een bepaalde groep mensen niet eens het respect kon opbrengen om 2 minuten stil te zijn. Het kan in almere...

  reageer
 • Jody

   

  Was zeer mooi concert wij waren wat later maar toen was al goed druk die foto is zekere van start.

  reageer
 • Lauren

   

  wij vonden het erg mooi en is flink druk geworden na de start. Erg gezellig en mooie ingetogen sfeer. Wel heel erg koud.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • s.dejong5@chello.nl

   

  Genoten van Mathilde Santing en haar gasten via jullie live uitzending.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert