Bevrijdingsfestival is voor iedereen

FLEVOLAND
De Amerikaanse band Andy Frasco & The U.N. sloot vrijdagavond het 25ste Flevolands Bevrijdingsfestival af. In de afgelopen jaren ging een bonte mix artiesten hem voor, van Ramses Shaffy tot Ali B. Het festival is voor jong en oud, en daarom heel divers.

"Het is leuk om een mooie mix te krijgen tussen beginnende artiesten, hiphop en rock, en zo mensen iets te laten zien waar ze normaal gesproken niet zo snel naartoe zouden gaan" zegt organisator Barry Bouquet.

Deze week aandacht voor de geschiedenis van het bevrijdingsfestival. Vrijdag, op bevrijdingsdag, het laatste deel van onze serie. Over de verschillende artiesen en hun kleedkamer-eisen.

reacties (9)

 • Karel

   

  De omwonenden en directe omgeving niet.

  reageer
 • Koperman

   

  Wij hebben een topdag gehad.

  reageer
 • Maria

   

  Waarom wordt er niets opgeruimd? Nog steeds een grote zooi op de Esplanade en omgeving.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Bevrijdingsfestival is een zakkenvulevenement. Aan de andere kant: we zijn ook wel echt vrij als men zakkenvulevenementen mag boycotten.

  reageer
 • Karel

   

  De gemeente verleent veel te gemakkelijk vergunningen. Als er maar evenementen zijn, maakt verder niet uit. Maar vervolgens handhaven en opvolgen nav klachten, daar houdt deze gemeente zich heel stil. Ondanks dat de wind "goed" stond vanuit Filmwinkel waren de herrie en de basdreunen niet normaal meer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Merel

   

  Bevrijdingsfestival voor iedereen? Niet voor de omwonenden in ieder geval. Overigens vraag ik me af wat dit evenement überhaupt nog met de bevrijding te maken heeft. Volgens mij lieten de Canadezen in 1945 niet eens zo'n ongelooflijk smerige troep achter. En vooral: wat een abnormale herrie! Ver over de 70 decibellen gemeten in de huiskamer, met alle ramen en deuren dicht! En op de geval dik boven de 90! Mag dit allemaal wel?

  reageer
 • Emma

   

  U hebt de vrijheid vrijheid te vieren, positief te mogen denken, uw mening te mogen uiten. U hebt het geluk niet te weten wat het is in een land te leven waar die vrijheden er niet zijn ....

  reageer
 • Mr. K. Plop (B.d.)

   

  Ik snap u.. (behalve).. Inuit.. Indianen.. Inca's.. Papoea's.. Azteken.. Aboriginals.. en nog wat en (anders) denkende die er niet meer zijn.

  reageer
 • pieter

   

  Het was vandaag weer "Vrijheid"voor, "Vrijheid"na, "Lekker kunnen doen wat je wilt doen" met Mark voorop in de polonaise. ... Gaan we volgend jaar een keertje praten over de G R E N Z E N van de vrijheid oké? Of mag ik bij de buren in de brievenbus pissen of voor de deur schijten? Of mag ik de luidsprekerboxen om middernacht lekker hard zetten zodat iedereen met mij kan mee genieten? Of mag een bankdirecteur de boel besodemieteren om zijn eigen bonussen veilig te stellen? Vrijheid is een illusie. Vrijheid is gebonden aan grenzen en dus per definitie geen vrijheid. Ophouden met leeg en loos geblaat over Vrijheid. Vrijheid is recht van de brutaalsten, is recht van de meest geslepenen, is het recht van de meest asociale horken. Vrijheid is anarchie. Dus: Volgend jaar DE GRENZEN VAN DE VRIJHEID. Lijkt me zeer nuttig voor dit op hol geslagen landje aan de Noordzee.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert