Nieuw schoolgebouw geopend in Warande

LELYSTAD
In de Lelystadse wijk Warande is een nieuw schoolgebouw geopend. Het Integraal Kind Centrum Warande zat zeven jaar in een noodgebouw aan de Buizerdweg. Maandag konden de 270 leerlingen voor het eerst terecht in het nieuwe gebouw.

'Het is een beetje Oud en Nieuw vandaag', zegt directeur Hans Faust. Het Kind Centrum heeft ruim drie jaar naar de opening van het nieuwe gebouw toegewerkt. Het centrum is een basisschool en buitenschoolse opvang in één. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen er terecht.

Het nieuwe pand staat nog geen honderd meter verwijderd van de oude school. Dat noodgebouw wordt nog deze week gesloopt. Door de groei van de wijk Warande barstte het gebouwtje uit zijn voegen. 'Pas toen we alle meubels uit de lokalen hadden gehaald, zagen we hoe armetierig we er eigenlijk bij zaten', zegt Faust. 'Het nieuwe schoolpand voelt als een nieuwe start'.
 

reacties (8)

 • André Hoekstra

   

  Er zijn geen leerkrachten meer die warande mentaliteit hebben op een juf na de rest denkt het te weten maar in werkelijkheid lood om oud ijzer

  reageer
 • Zij van hem

   

  Jammer dat de leus opvang en onderwijs is verdwenen. In tekst onderwijs en buitenschoolse opvang. En meneer Faust in filmpje kinderopvang 0-4 en onderwijs...Ze doen allebei tekort aan de kinderopvang 0-12 kinderdagverblijf EN buitenschoolse opvang. Met een continue rooster is de opvang een heel belangrijke schakel.Maar mooi dat het plan van ooit nu werkelijkheid is

  reageer
 • Ikke

   

  Hij heeft het ook over opvang voor 0-12 jaar, luister maar goed.

 • Patrice

   

  Hans faust is de directeur van de school, en de andere meneer de wethouder. Er zijn daar meer juffen dan meesters geteld. Kansloze reactie. Spem Blije ouder met de nieuwe school het is het wachten waard geweest..

  reageer
 • KC

   

  Heel mooi. Ik hoop dat het schoolconcept goed uit komt. Bij de Springplank in de Kempenaar is dat zelfde concept totaal mislukt en die school is oa daarom gesloopt.

  reageer
 • Spem

   

  Valt me wel op dat de heren aan het woord zijn. Waar zijn de vrouwen in het geheel? Of worden de juffen geleid door de mannen met stropdassen die het beleid maken en zelf geen ervaring met kinderen en onderwijs hebben?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Niels

   

  Ziet er mooi uit! Veel succes op deze mooie locatie

  reageer
 • Pzaal

   

  En dan alleen foto's plaatsen van het oude gebouw. Laat dan ook foto's van het nieuwe gebouw zien.

  reageer
 • Dirk2

   

  Positief nieuws! Succes en veel plezier voor teams en kids!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert