Rechtszaak tegen Lelystedeling in beveiligde bunker

LELYSTAD • Di 9 mei 2017 | 13:56 • Dinsdag 9 mei 2017 | 13:56

Vanwege veiligheidsrisico's wordt de rechtszaak tegen een 26-jarige Lelystedeling gehouden in de extra beveiligde bunker in Amsterdam. Er zijn extra beveiligingsmaatregelen nodig omdat de verdachte al vaker betrokken is geweest bij schietpartijen in Lelystad.

De verdachte, Dilshad K. wordt in elk geval verdacht van poging tot moord op zijn zus en haar vriend Daniello H. Die kwamen op 7 februari uit de rechtbank in Lelystad waar ze een verklaring hadden afgelegd. Dilshad K. wachtte hen op en schoot op hen. Ook duwde hij zijn zus met haar hoofd onder water. Hij schoot een keer mis. Daarna weigerde het pistool.

Schietpartij aan De Eem
Dilshad K. is ook nog steeds verdachte in de vecht- en schietpartij die in april vorig jaar plaatsvond aan de Eem. Toen ging hij samen met zijn vader verhaal halen bij Daniello H., omdat die een relatie had met de zus van K. Zijn vader en hij waren het er daar niet mee eens. Volgens het OM zou er zelfs sprake zijn van eerwraak. Naast slachtoffer is Daniello H. in deze zaak ook nog steeds verdachte. Hij zou op zijn beurt geschoten hebben op K. en diens vader.

Slachtoffer ook verdacht
Daniello H. kwam ook al eerder in beeld bij justitie vanwege betrokkenheid bij een steek- en schietpartij aan De Kamp in Lelystad in juni 2015. H. werd vrijgesproken omdat hij gehandeld zou hebben uit zelfverdediging.

Verdachte Dilshad K. was er dinsdag tijdens een zogenoemde regiezitting in de bunker niet bij. Maar zijn advocaat vertelde dat hij bij het vervolg op 11 juli wel aanwezig is. Diezelfde advocaat vroeg de rechtbank of de zaak achter gesloten deuren behandeld kan worden. Want Dishlad K. zou vrezen voor zijn leven. De rechtbank heeft dat verzoek afgewezen omdat de zaak in de extra beveiligde bunker dient.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel