Webwinkel kan groeien door lening van vaste klanten

BIDDINGHUIZEN
De biologische webwinkel Hofweb uit Biddinghuizen heeft binnen anderhalve dag 190.000 euro op weten te halen. Het geld komt niet van een bank, maar van 94 vaste klanten. Die investeren bedragen van 250 euro tot enkele duizenden euro’s per persoon. 

Hofweb staat inmiddels dertien jaar. Het concept van de webwinkel is om biologische producten zo snel mogelijk van de boer op het aanrecht bij mensen thuis te krijgen.

Met het geld dat is opgehaald kan het bezorggebied worden uitgebreid en kan de winkel verder groeien. Het bedrag van 190.000 euro is ver boven verwachting. Er was zes weken uitgetrokken om maximaal 150.000 euro op te halen. Na 1,5 dag was dat bedrag dus al ruim gehaald.

Eén van de initiatiefnemers Peter van IJzendoorn verklaart het succes door de band die klanten met de winkel hebben. “Ze kopen al tien jaar lang hun boodschappen bij ons. Daardoor denk ik dat er een dusdanig vertrouwen is ontstaan dat ze mee willen helpen om de winkel verder op te bouwen."

reacties (3)

 • Jantje

   

  Het gaat hier om crowd-funding. Dat is een vorm van investering in een bedrijf waarbij uiteindelijk de lening weer met rente wordt terugbetaald. Het gaat dus zeker niet om het weggeven van geld aan iemand die dat graag wil krijgen om te spenderen.

  reageer
 • Aki24

   

  Zo hé kunnen mensen mij ook uit de schulden helpen dan?? Ik ben slachtoffer van de crisis daardoor veel inkomen verloren en hen schulden opgebouwd dat ging als een sneeuwbal effect eerst op een berg staan en dan keihard naar beneden vallen. Zou ook graag een toekomst willen zonder schulden.helaas zijn er geen mensen die een ander een toekomst zonder schulden kan bieden door geld te geven.

  reageer
 • Joost

   

  Slachtoffer van de crisis? Die je zelf hebt veroorzaakt door onverantwoorde uitgaven te doen zonder helder perspectief naar de toekomst? Hou toch op!

 • Tering vs Nering

   

  gewoon je bestedingspatroon aanpassen

 • INge

   

  er wordt geen geld gegeven, maar geld geleend staat er toch? Het vertrouwen dat mensen dat doen is de verdienste van het bedrijf. Negatief zeuren heeft nog nooit iemand geld opgeleverd. Werken en inzet wel.

 • 13xx

   

  De in het artikel genoemde webwinkel heeft nu juist niet minder schulden, maar méér: nl 190.000 euro bij 94 verschillende geldgevers. Dit lijkt me dan ook geen correcte oplossing voor uw situatie! Ik hoop dat u uit deze vervelende situatie kunt komen.

 • .\/\/.

   

  Hier wordt geen geld gegeven, maar geleend.

 • Jeroen

   

  Wat een slap verhaal! Gewoon keihard werken, alles aanpakken wat er is, en uren maken, en dan kom je der echt wel uit.

 • Herman

   

  Knap staaltje van nep nieuws!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waar baseer je dat op? Ken je de hofwebwinkel?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert