Geen probleemjongeren in containerwoningen

ALMERE
In de beoogde containerwoningen in de wijk Tussen de Vaarten in Almere komen geen jongeren die via het Leger des Heils geplaatst worden en onder toezicht staan. Aanvankelijk was het plan van de gemeente om in de 48 te bouwen woningen jongeren te plaatsen die onder toezicht staan. Wethouder Tjeerd Herrema ziet daar nu vanaf omdat er onvoldoende draagvlak is in de wijk. 

Tijdens de politieke markt spraken bewoners van de Thérèse Schwartzestraat en de Jozef Israëlslaan in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten. Zij vinden het plan voor de containerwoningen voor jongeren absoluut geen goed idee. Zij vrezen geluidsoverlast. Bovendien vinden zij de communicatie van de gemeente erg gebrekkig. De bewoners hadden graag gezien eerder bij de plannen betrokken te worden.

Wethouder Herrema herkent zich niet in die kritiek. Hij vindt dat hij bewoners pas kan informeren als er een initiatief ligt. "Zodra die er was, hebben wij de bewoners geïnformeerd", aldus Herrema.

reacties (9)

 • Treb

   

  De tijdelijke woningen zien er goed uit en zijn hard nodig. Zowel de stad als de gemeente raad vragen hier om. Het gaat om eenpersoonshuishoudens die nu te lang moeten wachten om een woning te krijgen. Bewoners uit de wijk kunnen voorrang krijgen. De plek was blijkbaar ook in het bestemmingsplan door de raad vastgesteld. Er zijn blijkbaar geen argumenten om de woningen niet te plaatsen. Dan maar de boodschappers aanvallen.

  reageer
 • hanneke

   

  Helemaal geen goed idee allemaal bij elkaar geeft een groot risico allemaal met de zelfde problemen, bij elkaar dat is vragen om irritatie t.o. de verdere bewoners. Hebben jullie (gemeente) nu niks geleerd, jullie lijken steeds in dezelfde fouten terecht te komen, heet zeker ook INTERGRATIE !!!!!!!!!!!

  reageer
 • Dirk

   

  Herrema herkent zich nergens in klopt ook kijk maar naar de noordzuid lijn in amsterdam ook daar werd het een puinhoop door hem , wanneer gaan mensen dat in zien waar hij is gaat t fout . volgend jaar maar eens bij de gemeente raad verkiezingen afrekenen met de pvda kan hij idd zijn stutten pakken dan ook hier op naar de 0 zetels in de raad .

  reageer
 • Mr. K. Plop (B.d.)

   

  Mijn oplossing, een toezichthouder, per inwoner, en klaar is Franck.

  reageer
 • Jan

   

  De gemeente houdt het op jongeren. Liefst uit de eigen buurt. Via Woningnet kunnen zij voorrang krijgen. Zo wérkt Woningnet helemaal niet! Dat gaat puur op inschrijfduur, niet anders. Jongeren willen echt hun inschrijfduur niet inleveren voor een container van 9x3. De sociale huur is al jaren achtergebleven, dus nu ineens dit soort oplossingen. Wie er wél gaan wonen? Natuurlijk statushouders en probleemgevallen. Daar hoor ik niemand over. Tót de gemeente deze week ineens met een raadsbrief besloot dat statushouders ook in de woningen aan de Odeonlaan geplaatst kunnen worden. Dat zal hier ook zo gaan. Want de gemeente kan ze nergens anders kwijt, er zijn immers geen sociale huurwoningen genoeg. Wacht maar af.

  reageer
 • Frank

   

  En hoe kom jij aan de kennis dat jongeren niet willen wonen in zo'n kleine woning? Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat jongeren een woonruimte tussen de 24 en 35 m2 juist prima vinden. En bij de woningen aan het Odeonplein was het ook niet opeens dat er statushouders in zouden komen. Dit was zelfs 1 van de voorwaarden!

 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  En nu mogen jongeren met problemen dus in de sloot springen en dakloos over straat zwerven, omdat wat navelstaarders bang zijn om vanuit hun villa soms iemand voorbij te zien lopen die geen 'mensen zoals wij' zijn. Stop de zeurterreur van omwonenden, neem de nodige besluiten zonder te luisteren naar de onderbuik van anderen.

  reageer
 • Goed idee. Heb jij nog ruimte in je achtertuin?

 • Vincent

   

  Herrema herkent zich nergens in. Onbekwaam!

  reageer
 • Frank

   

  Logisch verhaal van Herrema. Het is niet mogelijk te informeren als er geen plan ligt. Communicatie heeft pas zin als er iets te melden is.

  reageer
 • Hekking

   

  En waarin blinkt de gemeente Almere uit. Zoals altijd in gebrek aan communicatie. En wie herkent zich er niet in. Wethouder Herrema ! Hopelijk krijgt de PvdA bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen ook zo'n nekslag als landelijk. Dan kan Herrema z'n kantoor leegruimen en wat anders gaan doen. Overal waar deze wethouder opduikt is er altijd trammelant.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert