Door wijziging route Tussen de Vaarten beter bereikbaar

ALMERE
Met ingang van 10 december 2017 rijden de streekbussen in het gebied Parkwijk en Tussen de Vaarten in Almere een nieuwe route. De R-net bussen stoppen dan op de haltes Tussen de Vaarten Midden, Tussen de Vaarten Zuid en Sallandsekant. Het gaat om de R-net lijnen 322, 323 en 324.

De nieuwe vervoerder in de gemeente, Syntus-Keolis, en de gemeente Almere hebben hier toe besloten nadat bewoners via het burgerinitiatief busjekomtzo.eu om een aanpassing hadden gevraagd. Een woordvoerder van Syntus-Keolis laat weten dat op deze manier nog meer mensen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Door deze wijziging worden de haltes Parkwijk Midden en Parkwijk Zuid vanaf 10 december niet door een R-net bus, maar door stadslijn M5 aangedaan. De initiatiefnemers van www.busjekomtzo.eu laten weten bijzonder tevreden te zijn met de aanpassing. 
 

reacties (6)

 • pieter

   

  Syntus lijkt mij nu al communicatiever en toegankelijker dan dat "bedrijfje" wat er nu nog rond toert.

  reageer
 • Ik

   

  Jammer dat er bij het vragen om te tekenen voor de petitie is gedaan alsof Almere buiten ook belangrijk was in deze lijn. Achteraf blijkt het puur en alleen te zijn gegaan om tussen de vaarten die er beter van moest worden. Had de petitie dan ook lekker in de wijk gelaten.

  reageer
 • almeertje

   

  velen zullen 322 erg missen.

  reageer
 • Robert

   

  En de rest van de spits lijnen wordennvoor het gemak niet genoemd. De 153 en 155 worden maar gewoon geschrapt waardoor Almere buiten buiten de boot valt! Alleen de verbeteringen melden dan vallen de negatieve dingen niet op!

  reageer
 • Pzaal

   

  Heel goed dit besluit. Ik heb eigenlijk nooit echt goed begrepen waarom die bussen er altijd door reden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Top! Luisteren naar de gebruikers, gemeente Almere, neem er een voorbeeld aan. :)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert