Conflict Zuiderzee op Zuid voor Raad van State

BIDDINGHUIZEN • Ma 15 mei 2017 | 17:53 • Maandag 15 mei 2017 | 17:53
Mag er nu wel of niet permanent gewoond worden in de appartementen van Zuiderzee op Zuid bij Biddinghuizen? Over die vraag boog de Raad van State zich maandag. Deze hoogste bestuursrechter van Nederland moet een einde maken aan de jarenlange strijd die hierover binnen Flevoland woedt.

Het conflict speelt tussen de gemeente Dronten en de ontwikkelaar van Zuiderzee op Zuid enerzijds, en de provincie Flevoland anderzijds. Gemeente en ontwikkelaar willen eigenaren van de vakantiewoningen toestaan de appartementen ook permanent te bewonen. Dit zou de verkoop van de appartementen, waarvan een groot deel leegstaat, stimuleren. De provincie is fel tegen permanente bewoning omdat er dan een extra kern zou kunnen ontstaan, naast de bestaande dorpen. Bovendien vreest  de provincie dat meer vakantieparken dat dan gaan doen. 

De gemeente Dronten en de provincie praten hier al jarenlang over, maar komen er niet uit. Daarom is het vraagstuk voorgelegd aan de Raad van State. Die doet binnen een paar maanden uitspraak. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel