Dorp 'volgekalkt' met getal 75

MARKNESSE
Het dorp Marknesse viert dit jaar zijn 75e verjaardag en dat kan niemand ontgaan. Straten, fietspaden en trottoirs zijn gesierd met het getal 75, zodat iedereen op de hoogte kan zijn van het jubileum.

Marknesse en de andere dorpen in Noordoostpolder bestaan sinds 1942. Reden genoeg dus voor allerlei feestelijke activiteiten. In Marknesse wordt het jubileum bijvoorbeeld gevierd met een feestweek. Van 24 juni tot en met 2 juli bruist het dorp van de activiteiten.

Niet iedereen in het dorp kan de vele 75-schilderingen op de straten waarderen: er zijn mensen die denken dat dit verwarring in het verkeer zal veroorzaken. Maar de 75 slaat natuurlijk niet op de maximum snelheid in het dorp. Die blijft gewoon 30 kilometer per uur.
 

reacties (4)

 • Opi

   

  Deze aanduiding op het wegdek zijn niet rechtgeldig.

  reageer
 • Noppertje

   

  De Noordoostpolder, Emmeloord en Marknesse bestaan dit jaar inderdaad 75 jaar, maar dit geldt zeker niet voor alle dorpen in de Noordoostpolder, zoals Omroep Flevoland in de tekst beweert.

  reageer
 • Yo

   

  Wel ondoordacht. Onbekenden snappen dat niet. Lekker met 75 door het dorp crossen!

  reageer
 • Nopper

   

  Vanmorgen geprobeerd gaat nu een stuk sneller door het dorp nu je er 75 mag rijden. Ik ben benieuwd wat de rechter van de boetes gaat vinden, de snelheid staat nu duidelijk aangegeven op het wegdek.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert