Asbestverspreiding nog onduidelijk

LELYSTAD
Het is nog onduidelijk of er maandag bij een brand op het voormalig werkeiland in Lelystad-Haven asbest is vrijgekomen. Een vervallen PTT-gebouwtje langs de Houtribweg brandde door nog onbekende oorzaak volledig uit.

Volgens de gemeente is de omgeving nog steeds afgezet. Volgens de regels moet de eigenaar van het huisje nu zelf laten onderzoeken of er sprake is van asbestverspreiding. Daarvoor zou inmiddels een bedrijf zijn ingeschakeld en aan de slag zijn.  

Om vast te stellen of er asbest is vrijgekomen, zal onder meer worden gekeken welke materialen bij de bouw van het huisje zijn gebruikt.

reacties (4)

 • Elly Gerbes

   

  Het is wel erg laks allemaal....dit gaat wel om de gezondheid van mensen...de aanwezigheid én het vrijkomen van asbest is al bevestigd.....hoe zit dat met gezondheid van de mensen? We wachten op de eigenaar? Wat is dit voor onzin?

  reageer
 • Roger

   

  Ik snap niet dat de eigenaar er eerst zelf voor moet zorgen. Stel dat deze persoon verzaakt. Kan er lang overheen gaan😡. Maar goed, ze zijn bezig. Wel zo fijn om te weten wat er speelt!

  reageer
 • LELYstedeling

   

  Welke materialen er gebruikt zijn bij de bouw is niet zo moeilijk te achterhalen bij een van de pioniers op het werkeiland of Lelystad. Verder is het belangrijk: Wat lag/stond er in het gebouwtje ? Dat zou de eigenaar toch kunnen vertellen ? of de Omgevingsdienst Flevoland ?

  reageer
 • Dick

   

  Ik kan je vertellen, dat gebouw zat vol met asbest. Tot de dakplaten aan toe. De houten woningen die aan de Oostvaardersdijk staan daar zit ook nog steeds asbest in. Op zich helemaal geen probleem, echter bij branden als deze komt door breuk van deze platen asbest vrij.

 • Henk

   

  Gaat lekker vlot allemaal zeg, wat traagheid. Zit in de tuin en ruik de verbrande zooi nog dus adem ook de eventuele asbest in. Goed bezig.😭😭😭

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert