Rechtbank laat verdachte overval Oostrandpark vrij

LELYSTAD
De rechtbank in Lelystad heeft dinsdagmiddag bepaald dat ook de laatste verdachte van de gewapende woningoverval op het Oostrandpark zijn zaak in vrijheid mag afwachten. Wel moet hij contact houden met reclassering en mag hij geen contact hebben met de drie medeverdachten. Ook krijg hij een locatieverbod voor het Oostrandpark.

De rechtbank stemde in met een aantal verzoeken van de advocaten van de verdachten. Zo worden er nog getuigen gehoord bij de rechter-commissaris en komt er een onderzoek naar het wapen. De raadsman wil aantonen dat het niet om een echt vuurwapen gaat en dat er dus geen sprake is van verboden wapenbezit.

Het draait in deze zaak om vier Lelystedelingen die in de vroege ochtend van 13 december een echtpaar in hun woning zouden hebben overvallen. De vrouw, die revalideerde van een dubbele heupoperatie, werd tegen de grond gewerkt en de man werd bedreigd met een vuurwapen en kreeg een taser tegen zijn zij gedrukt. De overvallers gingen er vandoor met 400 euro aan contant geld en een aantal sieraden.

Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak begint.
 

reacties (7)

 • Beernd

   

  Zijn ze pas niet zo'n knakker kwijt geraakt met een enkelband om..dat werkte al niet, dus dit is wachten op onvindbaar of hij gaat verder met den hobby

  reageer
 • Maartje

   

  Wat denken deze zogenaamde rechtsprekers als ze s avonds in de spiegel kijken? Kan me er weinig goeds bij voorstellen. Maar het is al langer bekent dat de rechters tegen het in hun ogen klootjesvolk is en idolaat is crimelen.

  reageer
 • Hora

   

  Misdaad loont dus.

  reageer
 • gb f

   

  Ik neem aan dat de slachtoffers eerder zijn geïnformeerd dan Omroep Flevoland? Doe eens een interview met deze mensen, redactie

  reageer
 • Rob

   

  Slappe hap die rechtspraak

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaanchi

   

  Heel goed zo'n mogelijkheid in onze rechtspraak, al die arme verdachten zomaat vastzetten in afwachting van. Wordt tijd dat de hele wetgeving hierover wordt herzien. Het heet niet voor niets "voorlopige hechtenis".

  reageer
 • Jos '56

   

  Arme verdachten, ik mag hopen dat dit met enige sarcasme is geschreven ??

 • jan r. bakker

   

  En wie gaat/gaan al die randvoorwaarden voor deze vrijlating controleren? Een gotspe, dus. Ook weer heel fijn voor de slachtoffers van deze lafbekken en met dank aan de, ongetwijfeld gratis, advocaten..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert