Brandweer redt kat uit boom na vlucht voor hond

ALMERE
De brandweer in Almere heeft dinsdagavond met een hoogwerker een kat uit een boom gehaald aan de Regenboogweg in Almere Buiten. Het dier was in de boom geklommen omdat het werd aangevallen door een hond.

Vervolgens weigerde de kat uit de boom te komen. Wat de eigenaar ook probeerde, de kat bleef zitten waar ie zat.

Daarop kwamen de hulpdiensten in actie. De brandweer wist het dier uit de boom te krijgen. Medewerkers van de Dierenambulance brachten de kat en de eigenaresse naar huis. Daar is het dier nog even onderzocht. Volgens een woordvoerder van de brandweer maken beiden het goed.

reacties (6)

 • Felix

   

  Zit je net lekker in de boom van het uitzicht te genieten, komt de brandweer je pret verstoren.

  reageer
 • Beernd

   

  Een kat komt toch altijd op zen pootjes terecht en heeft ook nog is de mazzel 9 levens te hebben..als het beessie honger krijgt dan komt hij vanzelf naar beneden..laat de natuur de natuur

  reageer
 • 13XX

   

  Als we gewoon met z'n allen de kat uit de boom kijken, hoeft de brandweer niet te komen.

  reageer
 • kees d.

   

  Als katten liefhebber en bezitter zeg ik zonde van het geld. Deze uitruk. Als een kat de boom in kan komen, komt deze er ook wel weer uit. Als met de herfst met het vallen van de blaadjes de kat nog niet naar beneden wilt komen wordt het tijd even te gaan kijken. Anders wordt het wanneer de hond van schrik de boom in vlucht. Die komt er zeker niet meer uit.

  reageer
 • Patrick

   

  Geweldig dit :-)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Freek

   

  Waarom niet gewoon wachten tot het beestje zelf naar beneden komt? Het komt nu niet naar beneden omdat het geen reden heeft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert