Automobilist ernstig gewond bij ongeval op A27

ALMERE
Een automobilist uit Houten is woensdagmorgen ernstig gewond geraakt toen hij op de A27 bij Almere op een mobiel matrixbord botste. Volgens de politie had de man vermoedelijk gedronken.

Het ongeval gebeurde kort na 4 uur, op de snelweg tussen Almere Hout en knooppunt Almere. De auto vloog na de aanrijding in brand. Omstanders hebben de bestuurder in veiligheid gebracht.

Volgens de politie was de man niet aanspreekbaar. Een traumateam werd met een helikopter ingevlogen om te assisteren bij de hulpverlening.

In verband met het ongeval was de A27 richting 'de olifanten' urenlang afgesloten. Het aangereden matrixbord moest worden weggehaald. Ook moest het wegdek worden gereinigd. Rond 8 uur werd de weg weer vrijgegeven.


 

reacties (33)

 • Richard

   

  Het is mogelijk om een patiënt te transporteren in de helikopter. Dit gebeurt vooral wanneer de afstand tot het ziekenhuis groot is, en er tijdsdruk is om.de patiënt daar snel te krijgen. Dat zijn vaak toch wel ernstig zieke of gewonde patiënten, of met een verdenking daarop. Wanneer ingeschat wordt dat het wel op reanimeren zal uitdraaien transporteert je weer liever niet, omdat dit lastig uit te voeren is in de helikopter. Dit is mij vanochtend verteld door een bemanningslid van de lifeliner2

  reageer
 • Antje Ha

   

  Via de media heeft men zelf op diverse plekken laten weten dat gewonden niet per heli vervoerd zullen worden. De heli brengt een artsenteam dat helpt bij de noodzorg. Klaarblijkelijk wijkt men van het voornemen af wanneer er haast is en de hulpmiddelen in de ambulance niet nodig zijn. Zoals waarschijnlijk bij de Ketelbrugwielrenner.

  reageer
 • Richard

   

  Hoe komen jullie er toch bij dat er met de trauma helikopter geen gewonden kunnen worden vervoert?? Dit is niet waar en het kan wel degelijk!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Die Dick Vmax, het lag toch niet aan de snelheid? De tekstkar zit gewoon klem tussen de auto en het mobiele portaal. Die kon niet in het weiland terecht komen. Duidelijk is wel dat zulke installaties niet meer op de vluchtstrook zullen mogen staan. Wellicht is dat eigenlijk al helemaal niet toegestaan. Duidelijk is ook dat men vooraf op de vluchtstrook geen bescherming of waarschuwing heeft geplaatst. Hoe had het gegaan wanneer er bij file een nooddienst langs had willen rijden? De bedoelde gebruiker van de vluchtstrook. Een pechauto wordt zo in de berm gezet maar de aannemer zet machines op de vluchtstrook...

  reageer
 • De ingenieur

   

  Die werd zittend/liggend op de vloer vervoerd, zonder draagbaar of brancard. Die passen er niet in. Overigens zou men met net als in MASH 4077 makkelijk wat steunen aan de heli kunnen maken om een draagbaar met gewonde te kunnen transporteren. Het probleem is dat er tijdens de vlucht geen medische zorg mogelijk zal zijn en dat dat tegenwoordig wel niet meer zal mogen. De volgend heli maar wellicht uitrusten met een draagbaar steun over de achterbanken. Als het personeel er dan nog bij kan...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fred

   

  Dat ding heet een mrs oftewel mobiele rijstrook signalering die zijn uitgevoerd met een botskussen

  reageer
 • George

   

  En vandaag is een zwaar gewonde wielrenner met de trauma heli naar het ziekenhuis vervoerd, rara?

  reageer
 • Kees

   

  Kijk Bromsnor, daar hebben wij nu wat aan !!!??? Al gesolliciteerd bij de dienst Ongevallen Analyse ? Zullen ze blij mee zijn !

  reageer
 • Dick

   

  Nee Steven, dat gele hoort bij de hele constructie. Die weegt namelijk een tonnetje of tien. Als het niet meer is. Wat ik eerder al zei, asl het een tekstkar was geweest had dat ding in het weiland gelegen.

  reageer
 • Dick

   

  Zeg, bromsnor, da ding op een "Aanhangertje" is een geval wat alleen met een haakarm of kettingsysteem opgeladen kan worden. Of een volwassen "vrachtwagenaanhanger". Als het een "Aanhangertje" was geweest had het ding wel ergens in het weiland gelegen.

  reageer
 • Meester Ned

   

  En dat had u niet in de opmerking gelezen?

  reageer
 • Jos '56

   

  Het is ook niet de bedoeling dat de automobilist in kwestie over de vluchtstrook reed.

  reageer
 • Pleegzuster Bloedwijn

   

  Inderdaad! Al te makkelijk ontstaat blijvend letsel bij het verplaatsen van een gewonde en raakt deze in een rolstoel door zulk gehannes. Ademhaling en bloedingen aanpakken en wachten deskundigen. Bij letsel aan rug of nek kan makkelijk permanente verlamming aangebracht worden.

  reageer
 • Dominique

   

  Het is niet goed om iemand te helpen zonder deskundige maar ja uit laten branden is ook zo wat toch .....

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het is geen matrixbord maar een rijstrooksignalering (kruis of pijl). Zo te zien is die niet geraakt maar is een tekstkar daarvoor aangereden. Duidelijk dat die in het vervolg niet meer op de vluchtstrook zullen mogen staan. Wie staat zoiets toe?

  reageer
 • Het Westen

   

  Bromsnor ziet gewoon wat er op de foto staat. U niet?

  reageer
 • Hospik834

   

  Ik ben hospik geweest en het is totaal onverantwoord om een gewonde te verplaatsen zonder dat er een deskundige bij is. Daarom knippen ze vaak auto's open zodat de gewonde zo min mogelijk bewogen wordt. Bij brand is er weinig keus maar normaal laat je de mensen lekker zitten. Zeker in vredestijd. De ambulance is er zo in de Randstad

  reageer
 • Richard

   

  Dit is niet helemaal waar! Er is wel degelijk plaats voor 3 zittende en 1 liggend persoon. De heli is uitgerust met een brancard.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Normaal mag je een gewonde helemaal niet ondeskundig verplaatsen." - Normaal niet nee, maar als de boel in de hens staat heb je weinig keus toch? Of ga je erbij staan kijken?

  reageer
 • Pzaal

   

  Mooi dat hij in zijn dronken toestand niet iemand anders heeft geraakt.

  reageer
 • Hallo. Van Oosten

   

  Duidelijk dat u geen verstand van zaken heeft hierover. Het aangereden object os een MRS, een constructie dat dmv een soort van hefboom constructie tijdelijke matrixborden boven de weg brengt en houdt. Een en ander kan op een aanhanger of containerplatform zijn gebouwd.

  reageer
 • Lolie

   

  De martix borden zijn levens gevaarlijke dingen zo vlak naast de rijbaan op de vlugtstrook

  reageer
 • Piet

   

  Normaal mag je een gewonde niet ondeskundig uit een brandend voertuig halen? Daggutwel. En die heli is niet bedoeld om de patiënt te vervoeren, maar om dokters naar de patiënt toe te brengen. Daarna kan hij met een ambulance naar het ziekenhuis. In de heli is geen plaats voor een brancard.

  reageer
 • Demo

   

  Als u allen goed leest dan weet u dat de weg gereinigd diende te worden. Er lag olie op de weg, en dat hal je niet zomaar even weg. Als dit niet goed gebeurt zullen er meer ongelukken / slippartijen gebeuren met alle gevolgen van dien. Iedereen die denkt dat het afsluiten van de weg voorkomt uit autootje pesten zou is mee moeten lopen met de hulpdiensten. Dan denk je wel anders.

  reageer
 • Paoblo

   

  Had idd wel eerder 1 rijbaan opgekunt zo te zien.

  reageer
 • bromsnor

   

  Het aangereden ding is een werkinuitvoering waarschuwingsbord op aanhangertje met wat knipperlichten. Zo te zien op de vluchtstrook.

  reageer
 • Dirk Zaan655450

   

  Vreemd dat de heli moet komen terwijl de burgers de bestuurder al uit de auto hadden gehaald en de persoon dus alle risico's al had gelopen. Normaal mag je een gewonde helemaal niet ondeskundig verplaatsen. Een ambulance is er zeker sneller en had het slachtoffer al in het ziekenhuis kunnen hebben voor de landing. Duidelijk dat de heli dienst gretig, en nodeloos, wordt ingezet zodat er weer Euro 10.000+ gefactureerd kan worden, die natuurlijk uit onze premies betaald moet worden.

  reageer
 • Essie

   

  Ik vind het ook inderdaad veelste lang duren. Zoiets hoeft niet 4 uur lang te duren hoor. Altijd dat gezeik met het verkeer. VVD moet daar iets aan doen

  reageer
 • kees d.

   

  U vindt dat de mensen doelloos rondlopen. Heeft u enige ervaring met hulpverlening door politie, brandweer en GGD? Wanneer men bij een ongeval door omstandigheden even "niets" te doen heeft moet je niet nieuwsgierig bij het bevrijden en/of de hulpverlening van een slachtoffer gaan staan kijken. De grote werkzaamheden komen als het slachtoffer is afgevoerd.

  reageer
 • Gatso

   

  Punt is dat we in dit land altijd een schuldige willen aanwijzen. In dit geval gaan ze kijken of de bestuurder: gedronken, geappt, heeft zitten bellen en hoe hard heeft hij of zij gereden. Dat duurt een poosje. Dat dit vervolgens tot gevolg heeft dat de weg 4 uur sfgesloten is zal ze een biet zijn. Het recht moet zegevieren.

  reageer
 • Richard

   

  Dat het lang moet duren is vrij logisch. Ongeval letsel dan volgt er onderzoek door de politie. Daarna moet alles geborgen worden en eventuele schade aan wegmeubilair en asfalt hersteld worden. Dit duurt even.vandaar

  reageer
 • Dick

   

  "Over de oorzaak van het ongeval en eventueel letsel van de automobilist is nog niets bekend". Hmmm, 4:00uur, grote kans dat slaap een hele grote rol heeft gespeeld. Zo'n mobiel portaal zie je niet zomaar over het hoofd.

  reageer
 • Harry

   

  Ik ben er altijd verbaasd over hoelang dat altijd moet duren, zoals in het filmpje zie je veel mensen doelloos rondlopen ... het is natuurlijk prio dat slachtoffers eerst geholpen worden maar daarna zou de economische schade toch ook beperkt moeten worden zou je zo denken...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert