Lelystedeling wil fietstaxi starten in stad

LELYSTAD
Je kent ze misschien al uit Amsterdam, Zwolle of Groningen, maar binnenkort rijdt er, als het aan Ard Pisa ligt, ook eentje in Lelystad: een fietstaxi.

Het idee is in de jaren '90 overgewaaid uit Berlijn. Het gaat om een gewone driewieler met plek voor een fietschauffeur, twee volwassenen en een kind. De fietstaxi is volgens Pisa goed voor het milieu en heel duurzaam. Dat zei hij voor de microfoon van Dit is Flevoland woendagmiddag. 

Toerisme
De Lelystedeling wil toeristische plekken als de Oostvaardersplassen en de Bataviawerf aan doen. Ook wil hij reizigers van station Lelystad naar Lelystad Airport  brengen. Hij heeft de gemeente Lelystad gevraagd of hij een vaste standplaats kan krijgen op beide locaties. 

Werk
Volgens Pisa dient zijn initiatief ook een maatschappelijk doel, Hij hoopt zo Lelystedelingen aan het werk te krijgen. Voor tien euro per dag kunnen zij een fietstaxi huren en dan zelf taxiritjes rijden. De opbrengsten zijn voor de fietschauffeurs. 

China
Pisa start met de eerste ritjes over enkele weken, want dan is de fiets in Nederland. Die wordt nu in China gemaakt. 

reacties (5)

 • Jantje

   

  Nobel streven. Ik hoop voor je dat het financieel uit kan, want Lelystad is geen toeristenstad zoals Amsterdam en in tegenstelling tot Zwolle en Groningen liggen de 'attracties' van Lelystad met name buiten de bebouwde kom, dus ver fietsen.

  reageer
 • Boels

   

  Dat wordt flink trappen ;-) Op de site van de Giro d'Italia is live te zien welke energie topfitte wielrenners kunnen leveren. Als het over milieuzaken gaat zal er ook gekeken moeten worden naar de menselijke uitstoot van menselijke energie. Ik weet niet op voorhand of menskracht nu wel zo milieuvriendelijke energieleverancier is.

  reageer
 • Barbara

   

  Wat gaat zo'n ritje kosten per kilometer? Hebben die a.s taxibestuurders verstand van verkeersregels, die veel fietsers niet hebben? En in de avonduren? Flinke dikke trui mee en een regenhoedje? Of is het alleen tijdens het hoogseizoen een haalbaar uitje als we hier omkomen van de toeristen? Om de armoe te dekken zou ik niet al te enthousiast zijn, want banen als deze dekken de bijstand niet.

  reageer
 • Gh dummer

   

  Prima idee. Maar met 4personen de bruggen/viaducten opfietsen wordt wel zwaar

  reageer
 • LelyBurger

   

  Nobele gedachte, maar of het uitvoerbaar is moet ik nog zien. De afstanden zijn in Lelystad best groot, vooral als je naar de O-plassen, Bataviastad of vliegveld moet fietsen. Wellicht een optie om met een op elektra aangedreven tjuktjuk te beginnen???? Ik wens je heel veel sterkte!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert