Burgemeester wil aanpak criminelen die vrij spel hebben

DRONTEN
Criminelen hebben vrij spel in Nederland, omdat er te weinig opsporingscapaciteit is bij de politie. Dat zeggen wijkagenten in een groot onderzoek in opdracht van de Nationale Politie. Driekwart van de wijkagenten zegt vaak informatie of aanwijzingen over georganiseerde criminaliteit te hebben, maar zegt ook dat met die informatie vaak weinig gebeurt. 

De Dronter burgemeester Aat de Jonge herkent het beeld dat de wijkagenten schetsen. Hij heeft in de begeleidingscommissie van het onderzoeksteam gezeten. En hij is als regioburgemeester ook lid van het Landelijk Overleg Veiligheid en Politie. 

Volgens De Jonge spelen in zijn gemeente vooral problemen als witwassen en drugsgerelateerde criminaliteit. Verder vindt hij dat er meer gekeken moet worden naar de afvalverwerkende industrie. Volgens hem ligt er een taak voor het nieuwe kabinet om dit landelijke probleem aan te pakken. Er zijn veel meer rechercheurs nodig. Daar is volgens De Jonge een miljard euro voor nodig. 
 

reacties (11)

 • pieter

   

  Wat een geldingsdrang vlak voor zijn (goede) pensioen, om daarna in de vergetelheid te geraken.

  reageer
 • Linda Bakker

   

  Veiligheid staat bovenaan u zet zich hiervoor in Het Gemeentehuis is een puinhoop en de Politie steek ik mijn hand niet voor in het vuur waar Het is bij mij overgekomen als maffia

  reageer
 • H.O.opverloren

   

  De oplossing was een paar weken geleden al gegeven door de burgemeester van kampen....avondklok...weet je nog? ;-)

  reageer
 • Hein

   

  Zolang er overgepraat word is het goed

  reageer
 • syrier

   

  misschien is een avondklok wel een goed idee, dan heb je er alleen overdag (bij daglicht)last van.dat moet dan gelden voor de kern Dronten inclusief azc

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Tja. Wie wil dat niet?

  reageer
 • Kees

   

  Las het vanochtend alweer. Politie geen tijd voor criminaliteit. Maar rijd maar niet 1 km te hard en je bent de sjaak. Laatste 2 jaar 3 x bekeuring voor 1 km te hard. Dus met andere woorden misdaad loont wel.

  reageer
 • Henk

   

  Minimale overtreding is 3 km te hard (+4 km correctie die eraf gaat dus feitelijk 7 km te hard). Wat jij schrijft is dus verjaardagspraat en kan helemaal niet. Stemmingmakerij!

 • Ondernemer

   

  Ik ben voor de aanpak van criminelen die vrij spel hebben in dit land! Begin maar bij de Belastingdienst...

  reageer
 • Frank

   

  En die andere witteboordencriminelen op gemeentehuizen.. Wie is de burgemeester van "dronten" notabene eigelijk in deze discussie ..

 • Jerry

   

  De gewone man wil de aanpak van witte boorden criminelen, hebben ze veel meer last van.

  reageer
 • Barbara

   

  Goedzo burgemeester! Ga er achteraan, en kijk goed uit de dopkes omdat criminelen niet alleen de gekleurde medemens betreft, de dealer of de overvaller. Er zijn veel meer activiteiten dichtbij ieders huis die geen kans krijgen behandeld te worden. De wijkagent moet terug, met flinke bevoegdheden! Dat wordt een man met een joekel van een pet op zijn hoofd, voor iedereen zichtbaar dus! En deze orde regelaar gaat al die ellendelingen onder zijn hoedje zien te vangen. Over dit onderwerp is al zoveel geschreven en gesproken maar aan deze wens werd jaren volledig voorbij gegaan. De wijkagent heeft veel goed te maken.

  reageer
 • Ik

   

  Deze zuurpruim heeft net wat geld bespaard door de brandweer een hak te zetten wat betreft het vliegveld. Kan hij mooi in dit potje storten toch. #zieltjeswinnen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert