Thema-avond over softdrugs

NOORDOOSTPOLDER
In het gemeentehuis van Noordoostpolder is maandagavond een themabijeenkomst over softdrugs. De bijeenkomst vindt plaats op verzoek van een aantal raadsleden. Zij willen vooral graag met mensen met praktijkervaring van gedachten wisselen, zoals mensen uit de verslavingszorg, de politie en jongerenwerk. Ook komt een coffeeshophouder uit Kampen zijn ervaringen delen. 

Doel is om daar informatief met elkaar te spreken over softdrugs en in kaart te brengen in hoeverre er problemen mee zijn in de gemeente. In Noordoostpolder is geen coffeeshop, omdat de raad tot nu toe nooit plannen heeft doorgezet om er één toe te staan. Maar omdat er overal mensen zijn die softdrugs gebruiken, kopen en telen wil de raad het onderwerp bespreekbaar maken zonder dat dit direct tot een politiek besluit leidt.

De thema-avond begint om 19.30 uur.
 

reacties (2)

 • Peter

   

  Verplicht coke snuiven

  reageer
 • M.Brandenburg

   

  Beste jongen coke snuiven heeft niets met wiet roken te maken maar kennelijk heb jij daar geen verstand van groetjes

 • Voorkom aanzuigende werking!

   

  Helaas blijkt de verslavingszorg het ook niet altijd aan te kunnen. De versnippering en de wachttijden maken verschillende disciplines van organisaties een onsamenhangend geheel in de verslavingszorg. Als ouders naar hulp zoeken blijkt het een grillige wereld te zijn als de verslavende complexe geestelijke problemen heeft. De verslavende hebben geen referentiekader waar men het beste terrecht kan om hulp zeker als men complex in elkaar zit. Dus bedenk een goed hulpverleningsnetwerk en geen competentie Strijd waar je het beste drugs kunt halen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert