Statushouder wil niet met zijn vader wonen

URK
Een statushouder uit Urk is dinsdag naar de rechter gestapt, omdat hij niet met zijn vader in één huis kan samenwonen. De Syriër wil met spoed een nieuw onderkomen, het liefst in de stad Utrecht.

Toch bij ouders ingetrokken
De student tandheelkunde werd onlangs tegen zijn zin door de gemeente Urk bij zijn ouders in het aan hen toegewezen huis geplaatst. Vader en zoon konden in Syrië al niet door één deur. Hij weigerde aanvankelijk bij zijn ouders in te trekken, maar in april koos hij eieren voor zijn geld toen het COA dreigde dat hij anders uit de opvanglocatie in Utrecht zou worden gezet en zijn verzekering stop zou worden gezet.

Tekort aan woningen
Volgens de gemeente is de man echter bij haar aan het verkeerde adres en moet hij bezwaar maken bij het COA. Dat besliste dat de man naar Urk moest. Dat de man problemen heeft met zijn vader was bij de gemeente niet bekend. Bovendien kampt Urk met een tekort aan beschikbare woningen.

Uitspraak
De rechter doet binnen twee weken uitspraak. Ze benadrukte wel dat ze de man niet aan een woning in Utrecht kan helpen. Hij wil daar gaan studeren, maar volgens de rechter komt hij alleen in aanmerking voor een andere woning in Urk als ze hem in de procedure tegen de gemeente in het gelijk stelt.

reacties (13)

 • Taxi chauffeur

   

  Te gek voor woorden, krijgt hier van alles wat ie in zn thuis land alleen van kan dromen en dan nog spatjes hebben ook, vort ermee.

  reageer
 • Ed

   

  Is er dan niemand in zijn directe omgeving die hem kan uitleggen dat het zó niet werkt? En dat hij zichzelf én andere vluchtelingen absoluut geen dienst bewijst door maar te eisen en te klagen. Als je in staat bent een studie tandheelkunde te volgen, moet je toch ook in staat zijn tot enige zelfredzaamheid.

  reageer
 • Cees Dekker

   

  OK, de kritiek in bovenstaande reacties is invoelbaar. Maarrrr....Als jullie recentelijk op CDA,VVD, D`66, GL, CU, PvdD, PvdA, Denk of SP hebben gestemd, dan heb je eigenlijk niet heel veel recht van spreken.

  reageer
 • Wie wil gaan studeren die krijgt niet een hele huis maar huurt een kamer. Zeker vergeten te noemen bij de inburgering?

  reageer
 • Aisha

   

  Gewoon rustig wachten net als de andere mensen die graag of noodzakelijk een woonruimte zoeken. Tentje in de tuin kan ook. Stoppen met pamperen van vluchtelingen. Wees tevreden dat je een dak boven je hoofd hebt en vrij kan leven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Leo

   

  Wisten niet vsn de ruzie met z'n pa. Vaag verhaal dit. Zijn lange procedures voordat je een huis krijgt toegewezen. En ja Utrecht welke jongeman wil daar nu niet wonen!!!! Urk of Utrecht.

  reageer
 • almeertje

   

  Ach ze krijgen alles voor elkaar. Een Nederlander die jaren ingeschreven staat. Word geen rekening mee gehouden. Gewoon huilen. En je kan met je ouders niet door de deur. Dat helpt. We zijn gewoon bang.

  reageer
 • tsss...nog praatjes ook,en wedde dat hij het voor elkaar krijgt..mensen op een wachtlijst voor een woning nog ff geduld.

  reageer
 • mop

   

  Een familielid wil ook al twee jaren op zich zelf wonen krijgt geen huur woningen en voor deze wordt er straks kant en klaar afgeleverd een woning nou ja zeg laat hij er bij gaan werken.

  reageer
 • Marja

   

  Ze zijn toch echt wel heel brutaal. Eigen woning willen waarvan? Moeten wij natuurlijk betalen ze sporen echt niet. Ze denken echt dat hier gouden bergen groeien.

  reageer
 • jo jo

   

  Nog eisen stellen ook.. Opzouten met zo'n gast.

  reageer
 • Jan

   

  Mijn dochter wil ook graag op zich zelf wonen, en moet dit ook zelf regelen.

  reageer
 • Claartje

   

  Een nichtje van mij staat al acht jaar op de wachtlijst voor een sociale huurwoning in Utrecht. Populaire stad namelijk, iedereen wil daar studeren en ook wonen. Ook zij zou graag het huis uitgaan en zelfstandig zijn. Ik zou het echt belachelijk vinden als deze statuszoeker van het COA een woning toegewezen zou krijgen, en al helemaal niet om deze reden!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert