Verdachten liquidatie Anzi direct op vrije voeten

ALMERE
De twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie in 2015 van Almeerder Aziz Anzi zijn maandag vrijgelaten. Tegen de mannen werden vorige week nog celstraffen van 18 en 12 jaar geëist, maar volgens de rechtbank zijn er onvoldoende ernstige bezwaren om het tweetal nog langer in voorlopige hechtenis te houden.

De 27-jarige hoofdverdachte in de zaak zou Anzi in de weken voor de liquidatie veelvuldig hebben gevolgd en een afspraak op een carpoolplaats in De Meern hebben gemaakt. Daar werd de Almeerder in september 2015 met veertien schoten om het leven gebracht.

Volgens de advocaten van de verdachten is er geen bewijs voor de betrokkenheid van hun cliënten. De twee hebben zich tijdens de rechtszaak beroepen op hun zwijgrecht.

De rechtbank doet op 14 juni uitspraak in hun rechtszaak.
 

reacties (3)

 • Leon

   

  En over 2 weken zitten ze lekker in de zon in Turkije of Marokko en blijven de cellen hier lekker leeg. Komt wel goed uit want we hebben ook alle bewakers weg bezuinigd!

  reageer
 • Uhm...

   

  Als je niks te verbergen hebt, beroep je je echt niet op je zwijgrecht lijkt me.

  reageer
 • Ed

   

  Dat is ook zo. En als ze straks tóch veroordeeld worden, komen ze zich zeker netjes melden bij de gevangenis? Dit "systeem" rammelt.

 • Sn

   

  Dat was ook mijn gedachte. Als je onschuldig bent toon je dat wel aan...

 • jan r. bakker

   

  Weer een nieuw schouderklopje van de minister van Justitie voor de rechtbank Midden-Nederland: zo blijven i.i.g. met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook deze cellen weer voorgoed leeg. En daar gaat het toch maar om.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert