"Meer ruimte laten voor verkeer in Stadstuinen Poort"

ALMERE
In de plannen voor de ontwikkeling van de Stadstuinen in Poort moet meer rekening worden gehouden met het verkeer. Dat vinden CDA, VVD, SP en PVV in de Almeerse gemeenteraad.
De vier partijen willen dat het bestemmingsplan verruimd wordt, zodat de gemeente waar nodig de verkeerssituatie kan aanpassen.

De fracties gaan dit donderdagavond tijdens de Politieke Markt aankaarten, wanneer het plan Stadstuinen Poort behandeld wordt. Stadstuinen is het momenteel nog grotendeels braakliggende gedeelte van Poort, waar bijvoorbeeld de topsporthal en de International School liggen.

Volgens de vier partijen kunnen er in dit gebied problemen met de doorstroming van het verkeer en de veiligheid ontstaan. Ze vinden dat de gemeente moet leren van de fouten die in de Achillesstraat, elders in Poort, zijn gemaakt. Daarom moet nu al geregeld worden dat er eventueel meer ruimte voor het verkeer kan worden vrijgemaakt. 

reacties (6)

 • stephan

   

  Beste Almeerder, waarom wachten totdat u bij een andere vestiging van uw huidige werkgever aan de slag kunt? U kunt ook naar elders verhuizen en gaan pendelen naar Almere voor uw werk of pek desnoods werk buiten Almere en verhuis dan.

  reageer
 • ha

   

  U heeft het over "alles volplempen met asfalt" terwijl niet eens bekend is of en waar de eventuele aanpassingen plaatsvinden. Het lijkt mij juist goed om te voorkomen dat er in de toekomst problemen met de doorstroming van het verkeer en de veiligheid ontstaan.

  reageer
 • michael

   

  Er is nog niets verkocht voor de stadstuinen !! Kijk maar elders of het gras groener is !!!

  reageer
 • Kees

   

  Feitelijk de meest groene stad van Nederland. Maar ga lekker weg joh.

  reageer
 • Almeerder

   

  Typisch weer Almere: mensen lokken met Artist's Impressions, maar zodra alles verkocht is het groen slopen en alles volplempen met asfalt. Ik zal hier echt nooit een huis kopen. Zodra ik kan werken bij een andere vestiging van mijn bedrijf ben ik weg hier.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  1 Baans verkeersader "Polderweg" is ook erg overdreven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert