Dodelijk ongeval Wijdenbosch gebeurde al zondag

LELYSTAD
Het ongeval waarbij acteur John Wijdenbosch (44) en zijn vrouw (36) en dochter (4) om het leven kwamen, is waarschijnlijk zondagavond al gebeurd. Dat meldt de politie.

Batavia Stad
Wijdenbosch en zijn gezin waren zondag in Batavia Stad in Lelystad. Waarschijnlijk vertrokken ze diezelfde avond weer naar hun woonplaats Amsterdam, waarna ze door nog onbekende reden van de weg raakten op de A6. Een voorbijganger zag de auto maandagochtend in het water liggen. Hulpdiensten hebben de drie slachtoffers uit het voertuig gehaald.

Hoedenplank
Eigenaar Hajé de Jager van het gelijknamige wegrestaurant liet zondagavond rond acht uur zijn hond uit op het paadje langs de Lepelaartocht. Hij zag een zwart voorwerp in het water drijven, maar dacht dat het afval was. Pas nadat hij maandagochtend hoorde van het ongeval, realiseerde hij zich dat hij een hoedenplank van de auto van Wijdenbosch moet hebben gezien. De auto zelf was zondagavond geheel onder water verdwenen.

Getuigen
Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. Getuigen die iets opvallends hebben gezien of gehoord tussen zondagavond en maandagochtend wordt gevraagd contact op te nemen. 

Acteur
John Wijdenbosch was onder meer bekend van zijn rol als Björn in de film en de tv-serie Costa! en als Danny Schat in de film Monte Carlo. Ook speelde hij Roy in de tv-serie Shouf Shouf!. 

 

reacties (7)

 • Joop

   

  In een paar seconde ben je van de weg en lig je in het water, net de pech dat er ook nog niemand kort achter rijdt en je bent verdwenen.

  reageer
 • Bewoner 13

   

  Zoiets schreef ik ook maar dat mag schijnbaar niet. Liever heeft men dwazen die denken dat het land vergaat.

 • Koos

   

  Echt verschrikkelijk, maar dat niemand dit heeft zien gebeuren? Zijn we dan nu al aangeland in een maatschappij waar iedereen denkt, iemand anders zal wel 112 bellen?????????????????

  reageer
 • ANtje HA540814

   

  Allemaal verzinsels. De wereld vergaat niet en Nederland ook niet.

 • Tuuk

   

  Als het donker is dan is het op de A6 donker is dan is het ook echt pikkedonker. En wie weet is het ongeval wel laat in de avond gebeurt en dan is het niet zo druk op de A6! Natuurlijk is niemand zo dat ze denken " iemand anders belt wel 112" ! De meest stomme opmerking trouwens!

 • Ger

   

  Mensen die reageren wensen nabestaanden sterkte. EN Omroep Flevoland plaats onnodig weer de foto van het wrak. Smakeloos, heeft geen nieuwswaarde meer deze foto. Schaam je omroep Flevoland

  reageer
 • Anne

   

  En foto 4 mag gelijk weg... Laken...

 • Jef

   

  Heb er zelf nog tussen 01.45 en 02.00 gereden in de nacht en ook niets opgemerkt. Heel veel sterkte aan de nabestaanden. Verschrikkelijk dat een gezin zo op deze manier is komen te overlijden.

  reageer
 • Verschrikkelijk ongeluk. Sterkte voor de nabestaanden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Precies John, ik dacht net hetzelfde. Heb diezelfde avond zelf ook dat stuk gereden rond een uurtje of 8, en dan is het niet bepaald rustig op de weg. Ik kan me niet voorstellen dat niemand iets gezien heeft. Verder: Trachisch om zo'n heel jong gezin in 1 keer te verliezen. Sterkte aan de nabestaanden.

  reageer
 • John

   

  Kan toch bijna niet anders of iemand heeft dit zien gebeuren? Tenzij je heel laat onderweg bent, rij je op dat stuk snelweg zelden alleen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert