Meisje aangevallen door agressieve hond

LELYSTAD
Een 11-jarig meisje is dinsdag in Lelystad aangevallen door een hond. Volgens de politie had ze een heftige wond in haar onderarm en is haar broek kapotgebeten. De eigenaar van het beest heeft afstand gedaan van de pitbull-achtige hond.

Aangevallen tijdens het fietsen
Het meisje fietste door de Voorstraat toen de hond achter haar aanrende. Hij hapte naar haar been en trok haar broek kapot. Ze viel en rende snel weg. De hond ging erachteraan en beet haar vervolgens in haar onderarm. 

Vastgebonden met touw
De hond werd gepakt door omstanders. Toen de politie aankwam waren er vijf mensen die hem gezamenlijk in bedwang moesten houden. Het kostte veel moeite om de bek van de hond open te krijgen. Agenten hebben de bek en poten van het dier daarna vastgebonden en hem overgedragen aan de dierenambulance.

Ontsnapt uit tuin
Uiteindelijk bleek dat het beest na het uitlaten was ontsnapt uit de tuin. Daar stond volgens de politie wel een hek omheen. De eigenaar wil niet meer met de hond over straat en heeft er afstand van gedaan. Het Openbaar Ministerie moet nu beslissen wat er met het agressieve dier moet gebeuren.

reacties (55)

 • Margje

   

  Faerie waar lees jij dat zij de hond ging aaien volgens mij staat er gewoon dat ze fietste dus in het vervolg eerst goed lezen voor je reageert

  reageer
 • henk

   

  Het is heel makkelijk om te zeggen een pitbull achtige hond heeft het weer gedaan. net als de mensen zal wel een morakaan geweest zijn terwijl de meeste niet eens het verschil zien tussen marokanen turken enz. Dit geldt ook voor de meeste honden een bijt incident zal wel een pitbull zijn makkelijk zat . de meeste weten niet eens hoe een pitbull er uit ziet of een stafford of wat er op lijkt . WIj hadden vroeger 9 mechelaren omdat mij vader een bewakingsbedrijf had en ik was nog een kleine jongen. ook toen vochten honden met elkaar beten mensen . maar toen hoorde je het veel minder omdat sociaal media nog niet gebruikt werd. Verdiep je eigen eens in bepaalde rassen voordat je uitspraken doet . Het blijft Vreselijk voor dat kindje maar straks worden heel veel honden afgemaakt door dingen in de wereld te brengen dat eigenlijk niet helemaal klopt groetjes

  reageer
 • Justice4all

   

  Doe maar afstand van de hond ja want blijkbaar weet je er niks van .. Voor de mensen die niet weten wat te doen bij een hond die aanvalt en niet los laat, als de hond halsband om heeft deze zo aantrekken/strak maken dat de hond naar adem moet happen .. hier laat ik het maar bij .. Sterkte voor de meid die is aangevallen. De hond word hopelijk bij een mens met verstand geplaatst en niet voor het gemak maar weer even dood gemaakt...

  reageer
 • Faerie

   

  Sorry hoor S! Hoe vervelend het ook is dat jouw kind is gebeten, maar... Elke ouder hoort zijn/haar kind te leren NOOIT! maar dan ook NOOIT! zomaar onbekende honden te aaien en meteen te benaderen! Honden hebben ook personal space! En daar reageren ze, terecht, op! Alle mensen, zowel eigenaren van honden, als voorbijgangers zoals jij en je kind die graag alles aaien wat ze tegenkomen, moeten zich eens echt inlezen in het gedrag van honden en hoe de lichaamstaal van honden te lezen! Dat voorkomt ongelukken! Jouw verhaal is daar een mooi voorbeeld van.

  reageer
 • Pluimpje

   

  Wat een onzinnige reactie, het meisje was gewoon aan het fietsen, misschien een idee om eerst het verhaal te lezen voor je reageert? Ik wordt doodmoe van al die mensen die steeds maar weer die honden in bescherming nemen en de slachtoffers verwijten dat het hun eigen schuld is....

 • lely

   

  Wat een ge^%$! Dus iedereen in Nederland moet maar de dierenencyclopedie op zak hebben, voordat ze een dier die op hun pad komt te kunnen benaderen? Hondeneigenaren hebben een verantwoordelijkheid. Net zoals ouders hebben over hun kinderen. Kinderen voed je op en honden voed je op. Een kind leer je geen vreemde honden te aaien en een hond leer je niet meteen te happen naar alles wat los of vast zit. De wereld is iets gecompliceerder dan jouw tunnelvisie. Plaats honden nooit, maar dan ook NOOIT boven mensen!

 • Janny Verleun

   

  Eigenlijk zou ik niet meer moeten reageren,iemand heeft het over dat het meisje hopelijk niet te bang geworden is,hoe gestoord kan je zijn,ik heb het zelf n jaar geleden mee gemaakt ,geloof me dat je daar n flinke trauma aan overhoud.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Dit was gisteren hoe triest ook niet het enige pitbull incident. GEERTRUIDENBERG - Een 50-jarige man uit Oosterhout is dinsdagavond rond negen uur tijdens het hardlopen in Geertruidenberg aangevallen door een pitbull Wanneer doet de politiek daadwerkelijk iets ,voor er eventueel doden gaan vallen. En zeg niet hij doet niks ,zelf meegemaakt mijn hond speelde 2 jaar met een lieve pitbull,totdat hij jaloers werd op een bal en greep mijn hond. Gelukkig was de eigenaar er heel snel bij. Aanlijnen of verbieden de pitbull ,dat is in mijn ogen de enigste optie.

  reageer
 • Ine

   

  Om direct afstand te doen van het dier is wel erg makkelijk.. Weet niet hoe oud de hond was maar met de juiste begeleiding kan er veel voorkomen worden. Of de baas moet het diertje sowieso verkeerd opgevoed hebben, dan is een andere baas een heel stuk beter voor de hond en natuurlijk een houdverbod voor dieren (honden) voor het huidige baasje. Hoop dat het kleine meisje niet te bang geworden is voor honden want gelukkig zijn het nog steeds incidenten (ook al is ieder incident te veel)

  reageer
 • Olivier

   

  Zommar zeggen mensen dat het een pitbullscahtige is etc etc het enige wat er gebeurd is dat bepaalde rassen een slechte naam krijgen! Als je geen verstand van honden heb of geen stamboom heb gezien van de hond die gebeten heeft stop dan met er zomaar iets bij te zetten. Mensen houden er ook niet van dat als er een overval is gepleegd er meteen worden gezegd ja donkere jongens terwijl het mischien een blanke was die naar de zonebank is geweest. Bovendien bij de zogenaamd schatige tekkel van mijn oma iemand gewoon in ze handen als hij hem/haar niet leuk vind en mijn eigen hond (amstaf) doet dit niet! Wel word hij regelmatig aangevallen door chihuaha's en andere kleine hondje maar terug bijten ? Zeker niet.

  reageer
 • Mijn zoon wilde vorig jaar een husky aaien die bij de winkel voor de deur lag. bij het naderen van de hond hapte hij richting zijn gezicht... HUSKY... geen pittbull/stafford Mijn labrodor, heeft ook één keer gehapt naar m'n zoon, omdat hij niet ophield met knuffelen, ze bijt dan niet, maar hapt wel. Chihuahua's bijten ook erg graag, want die zijn klein, maar voelen zich door de verwennerij vaak de baas van de groep, want worden gedragen, kleertjes aan etc... Jack Russell van mijn tante, hapt in vingers, als je z'n speeltje pakt. Schud zijn speelgoed kapot. Andere jack Russel die ik ken rent heel graag achter fietsers aan, zijn jagertjes. Zo ook vele andere rassen die gefokt zijn om te jagen of te achtervolgen. Maar van dit soort dingen worden vrijwel geen meldingen gemaakt. Bij de Husky heb ik de politie gebeld en gezegd, dan moet die vrouw haar hond niet onbewaakt buiten de winkel neerzetten, want hij loopt ook rustig los daar en zij werkt in de winkel. Dan moet ze of muilkorfen of binnen houden of lekker een hondenoppas nemen. Maar hond ligt er nog steeds, zonder muilkorf. Iedere hond heeft tanden en instinct! Ze kunnen allemaal buiten, alleen zijn dit soort honden een zeer gewild nieuwsobject. Ik vind ze prachtig, maar ik weet ook dat ik op dit moment niet in staat ben er één op te voeden. Neemt niet weg dat ik pittjes en staffies schitterende honden vind. Sterkte voor de meid, niet alle honden zijn slecht. Hoop dat je je uiteindelijk weer veilig genoeg voelt om lekker buiten te spelen.

  reageer
 • Selma

   

  Je hoort inderdaad heel veel dat pittbulls bijten en agressief zijn, maar ik vind dat wel dat er heel gauw gewezen word dat pittbulls agressief zijn, er zijn genoeg hondenrassen die kunnen bijten en agressief zijn, het is natuurlijk wel zo dat pittbulls het meestal wel zijn, maar ik heb vrienden die hebben 2 pittbuls, en die worden normaal behandeld en opgevoed en ik kan je zeggen ik heb nog nooit zulke lieve honden meegemaakt, ze zijn lief voor kinderen, dieren en andere mensen, maar ik zeg altijd maar zo een hond is niet agressief uit zichzelf, een hond word agressief gemaakt, en als een pittbull of welke hond ook agressief word gemaakt gaat hij bijten, dat is de enige verdediging die een hond kan geven als hij bijvoorbeeld geslagen word met stokken, of vaak geschopt word of wat dan ook.

  reageer
 • Schrikkel

   

  Helaas is het (of was) het zo dat het aantal bijtincidenten vergeleken wordt met het aantal waarin het ras vertegenwoordigt is. Dus als 1 "pittbullachtige" iemand bijt is dit percentage hoger als een b.v. herder. Aangezien er meer herders (als voorbeeld) zijn ligt het percentage daardoor lager. Ik heb zelf bijna 16 een Stafford (Amerikaans) gehad en nog nooit een probleem mee gehad. Men moet ook eens gaan kijken of de bezitters wel geschikt zijn om deze dieren te houden.

  reageer
 • Pascale

   

  Lezen jullie wel hij is ONTSNAPT uit de tuin. Wie zegt er dat ie niet aangelijnd was met uitlaten. En dat de eigenaar er afstand van doet snap ik ook , als het de eerste keer was kan het vaker voorkomen. Maar goed ik hoop dat het meisje snel opknapt en dat ze er geen angst van overhoudt.

  reageer
 • Claartje

   

  Als een hond uit de tuin ontsnappen kan, is dat ook een fout van de eigenaar. En wie zegt dat dit de eerste keer was? Misschien was de eigenaar er na meerdere keren wel klaar mee. En het laatste is niet waarschijnlijk. Die angst na zo'n agressieve aanval gaat nooit meer weg! En dat is juist de pest, want als je bang bent, doet dat weer iets met een bepaald soort hondenras.

 • john

   

  het valt me wel op dat er nu ineens wel heel veel bijtincidenten lijken te zijn ..

  reageer
 • Jan

   

  Goede zaak dat dit soort honden onder de loep word genomen,het argument jack russels bijten ook vind ik erg krom. De inpact van dit ras is vele male erger als ze dol worden,ze houden vast en schudden ook vaak met hun prooi. Deze honden waren jaren geleden verboden ,maar door intimatie van een onderzoekscommissie zijn ze weer toegelaten. Google maar ons op zembla de pitbull is terug,daar zie je het hele verhaal.

  reageer
 • Claartje

   

  Het gaat niet alleen om de impact van de beet. Het gaat om de meest gevaarlijke en agressieve rassen. En wat men hier ook durft te beweren over andere zogenaamd “agressieve” rassen, zoals labradors, poedels, golden retrievers, enzovoorts, want deze komen niet in de top 25 van gevaarlijke en agressieve honden voor (zie mijn bericht 1 juni om 0,03.56). In deze lijst staan pitbull, rottweiler, herder en doberman in de top 4. Mij een raadsel waarom mensen dit soort honden als huisdier willen hebben. Zal wel iets met stoer ego richting de buitenwereld te maken hebben.

 • Claartje

   

  Op basis van statistieken van dierenartsenorganisaties, verzekeringsmaatschappijen en American Veterinary Medical Association is er een lijst samengesteld. De American Veterinary Medical Association, ’s werelds grootste, heeft 20 jaar lang bijgehouden welke rassen “de meeste verwondingen en doden hebben veroorzaakt”. Uit de lijst (top 25 van meest gevaarlijke en agressieve rassen) komt naar voren dat rassen die gefokt worden om fysiek sterk te zijn en af te schrikken niet alleen de top halen, maar zich ook het vaakst tegen hun eigenaren hebben gekeerd. Op 1 staat de Pittbull terriër, 2: Rottweiler, 3: Duitse herder 4: Doberman Pincher, enzovoorts.

  reageer
 • Jana

   

  Verschrikkelijk voor dat meisje zeg!! Hoop dat ze goed hersteld en snel dit gebeuren achter zich kan laten. Baas had beter moeten weten als hond argesuef zou zijn had ie curcus moeten doen een hond word zo niet geboren. Ze laten ook hier in de buurt makkelijk de honden los groot en klein moet er niets van hebben als ze bij me kind komen snuffelen .

  reageer
 • Linda

   

  Dat die man al zo gemakkelijk afstand doet van zijn hond laat al zien dat hij geen reet om zijn hond geeft en hem verkeerd heeft opgevoed. En je moet nooit gaan rennen bij een hond want dan ziet hij je of als speeltje of als prooi. Hopelijk mag die man nooit weer een huisdier! En krijgt die man een goede straf.

  reageer
 • John

   

  Je moet nooit gaan rennen bij een hond? Dus omdat er hondeneigenaren zijn die hun beest niet in toom kunnen houden moet iedereen maar rustig gaan wandelen? Beetje de omgekerrde wereld, nietwaar?

 • Mark

   

  Ik hoop dat het baasje flink gestraft wordt. Hij is en blijft te allen tijden verantwoordelijk voor zijn hond.

  reageer
 • Sylvia

   

  Dit heeft niks met opvoeden te maken. Sommige honden...ongeacht welk ras....zijn onberekenbaar als ze joggers..fietsers...auto's. ...of bromfietsers tegen komen. Als je dit gedrag van je hond herkend...hou hem dan aangelijnd... Vaak ontzettend lieve honden in gezins situaties...

  reageer
 • Johan

   

  Ik ben een regelmatige hardloper. Het is in Lelystad zelfs zo erg dat ik routes moet mijden vanwege de loslopende honden. En ja, ik ben bang voor honden ook al ben ik bijna 1,90 en 95 kg. Het is iedere keer hetzelfde; hondeneigenaren hebben er gewoon lak aan en ik wordt als hardloper iedere keer geconfronteerd met deze opdringerige en soms zelfs agressieve dieren. De standaard reactie: dat doet ie anders nooit... Daarom moet er een muilkorfplicht voor alle honden komen en wat mij betreft risicovolle rassen verbieden. Laten we dit in de APV opnemen en hier als Lelystad het goede voorbeeld in geven. Ik heb enorm met het meisje te doen, ze is voor haar leven getekend; fysiek en geestelijk. Met opnieuw dank aan een asociale hondeeigenaar die zo nodig een 'stoere' vechthond wil hebben..... bedankt.

  reageer
 • Rolli

   

  Ik begrijp je woede en angst. Maar een muilkorfplicht voor alle honden slaat nergens op.En wat is een risico vol ras? Elke hond kan bijten afhankelijk van de omstandigheden. Een keeshond of een jackrussel bijten bijv vaker dan een rotwijler. Zelfs een goldenretreiver heeft meer bijtincidenten op zijn naam dan menig Bull. Ik ben zelf trainer van honden met gedragsproblemen. Meestal herkennen de baasjes de signalen van hun hond niet en reageren niet of te laat. Honden van aangelijnd uitlaten en elke hondenbezitrer moet een cursus volgen en aantonen bij aanschaf dat zij die hebben gedaan.

 • Marianne

   

  Arm dier. Eigenaar voedt hond niet op, dit kan het gevolg zijn. Ongeacht het rad. Helaas houden pitbull achtigen wel vast. Een andere hond laat iets makkelijket los

  reageer
 • Frenk

   

  Hopelijk gaat het snel beter met het meisje. Totaal onschuldig slachtoffer van een onkundige baas. Moment dat een pit of andere bull iets of iemand niet los wil laten til je hem bij zijn achterpoten op,de bouw van de hond is zo dat hij dan wel los moet laten. Jammerlijk genoeg pure onkunde van een baas,pitbulls zijn verschrikkelijk in verkeerde handen hoe lief ook. Maar tekkels bijten 10 x eerder...

  reageer
 • Kaatje

   

  Allereerst is verschrikkelijk wat er is gebeurt. Het heeft geen zin om de eigenaar hier te beschuldigen. Als deze had geweten dat de hond kon ontsnappen uit de tuin had hij vast maatregelen genomen. Ook het feit dat de eigenaar geen dierenvriend wordt genoemd vind ik niet ok. Als een hond uit het niets aanvalt en hij bang is voor het risico mocht de hond weer agressief worden (misschien heeft de eigenaar wel kleine kinderen) kan ik me voorstellen dat er afstand van wordt gedaan. Hopelijk krijgt de hond nog een kans bij mensen die hier tijd aan kunnen besteden. Bovendien had de eigenaar ook nog kans dat de hond in beslag zou worden genomen. Ik wens het meisje heel veel sterkte en hoop dat zij ook de begeleiding krijgt om dit trauma te overkomen.

  reageer
 • jan

   

  Helaas zijn we niet allemaal van het niveau Martin Gaus. Die krijgt per slot van rekening iedere agressieve wel weer in het gareel. Deze hond is alleen nog maar ontsnapt en valt en kind aan. De eigenaar heeft het enige goede gedaan en afstand gedaan. Maak er kattenvoer van een leg eindelijk eens een ei om dit soort honden te verbieden. Gewoon een fok en invoer verbod. en gewoon Martin Gaus laten lullen dat het altijd maar aan de mensen ligt.

  reageer
 • Liesbeth

   

  Ik.ben heel erg benieuwd wat de toedracht is. Hoeveel honden rennen er niet achter fietsers en hardlopers aan. Is dit niet een enorm groot geval van een ongeluk! Hond hoort de tuin niet uit te kunnen is ontsnapt. Ik denk dat het met elk honden ras kan gebeuren. Helaas nu alleen maar slachtoffers... niet alleen het kind maar ook de hond. Geval van verkeerde plek en plaats ...maar ws met het gevolg dat de hond ingeslapen moet worden.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het is niet de hond maar het type mens wat `aan de andere kant van de lijn loopt` die het gedrag van de hond voor het grootste deel bepaald.....

  reageer
 • MTH van loo

   

  Alweer een soort pitbull

  reageer
 • Brigit

   

  Wel raar dat een hond die ontsnapt uit een tiin ook meteen iemand aanvalt...en dat de eigenaar meteen afstand doet van zijn hond wat voor iemand is die eigenaar hoe heeft hij zijn hond opgevoed?Hier hangt een degelijk luchtje aan veel beterschap voor het meisje!

  reageer
 • HM

   

  Je kunt je afvragen wat voor mensen het zijn die dit soort honden willen houden. Daar zit het probleem.

  reageer
 • margriet

   

  Heb jij het wel helemaal goed ofzo... Wij hebben een Bull mastiff ( gevaarlijk ras) . Hiervoor een Duitse herder ( brr wat gevaarlijk) . De Bull is nog net geen zogenaamd knuffeldier voor ouderen en kinderen..... De herder was gespecialiseerd in " speciale kindjes ". Mss moeten alle bijtincidenten maar eens geregistreerd gaan worden..... Ik denk dat er dan heel veel van die kleine poezelige schoothondjes het licht niet meer zullen zien.....

  reageer
 • Pittbull lover

   

  Beterschap voor t kindje. Had niet mogen gebeuren! Maar de eigenaar van het diertje moet ook eens gecheck worden!! Want hoe komt het beestje zo agresief zodat je er zelf niet meet mee over straat wilt??. Wat heeft t diertje mischien wel niet meegemaakt? Geen enkel ras wordt zo geboren.... maar wel gemaakt door de eigennaar!. En als het dan helaas mis gaat kiest diegene voor de weg van de minste weerstand..... afstand er van doen. Zodat ie zich over een tijd weer een nieuwe kan kopen en zo maf maken. Nogmaals beterschap voor t kind.

  reageer
 • Chris

   

  Volgens mij mist er teveel info om al te kunnen oordelen. Misschien wel een asielhond die men heeft geprobeerd opnieuw op te voeden? Ik zeg niet dat het zo is, maar er wordt wel erg snel geoordeeld...

 • Jojo

   

  By the way.Lees eens goed mensen.De hond werd niet uitgelaten door de eigenaar,maar was ontsnapt uit de tuin.

  reageer
 • Barbara

   

  Een Pitbull heeft zijn naam, uiterlijk en dikwijls ook zijn gedrag niet mee, uitzonderingen daargelaten. Sommige mensen verkrampen al bij het aanzien van zo'n dier. Weten ze zelf misschien niet eens, maar het dier voelt dat aan. Gaat er op af want wil stoer zijn.Zaak dus om die gasten ALTIJD en overal aangelijnd te houden. Beterschap voor het meiske. Ze zal zich dood geschrokken zijn.

  reageer
 • Jan

   

  Het dier 'voelt' het aan.. Zucht, er zijn altijd mensen die deze onzin blijven verkondigen.

 • Den

   

  Kortom: lag aan het meisje? Zij was bang? Ik verkramp bij dit soort honden ja. Waarom? Omdat ze percentueel de meeste "incidenten" veroorzaken en deze beesten dusdanige instincten en kaken hebben dat ik wel uitkijk en bang ben. Dan loopt er veelal ook een persoon naast die een bepaalde uitstraling wil hebben en dito gedrag vertoont en morgen weer een filmpje op facebook zet waarop de baby lief afgelikt wordt door de "hond". Schandalig. Deze honden massaal spuitje geven, genetisch te onbetrouwbaar om als huishind te fungeren.

 • Jojo

   

  Vind het vreselijk voor het meisje wat er gebeurd is,maar de hond is ontsnapt,dus ook een fout van de eigenaar. En dan makkelijk zeggen dat je afstand doet van je hond,tja,ben je dan wel een echte dierenvriend?

  reageer
 • johanna

   

  ik denk dat men de hond al langer zat was en niet aan kon.Misschien geen liefde meer gehad en geschopt en geslagen omdat hij niet deed wat ze wilde.Als je van zo.n dier houd st je hem niet makkelijk af maar zorg je dat zo iets niet kan gebeuren.Muilkorf buiten en goede erfafscheiding.

 • Suzanne

   

  3 weken geleden is hier in de straat een jongetje gebeten door een labrador en een Jack Russel. Beide honden liepen los, De Jack Russel viel aan toen het jongetje langs rende .. het jongetje viel en gilde waardoor de labrador er ook op dook. Van benen armen en gezicht overal bijtwonden .. het ergste is dat hij een stuk lip mist. Ik heb hier buiten tv Utrecht niets over kunnen lezen en vinden. Waarom worden pitbulls zo groot uitgemeten steeds?

  reageer
 • Liza

   

  Ik hoor telkens dat het aan de opvoeding ligt, maar wat koop ik daarvoor? Verbieden lijkt me de beste oplossing, dan worden er geen onschuldige kinderen meer gebeten....echt walgelijk! Soms loop ik ergens en komt er weer een hond op me afgerend, hou je hond gewoon aan de lijn.....of ga in een 'losloop gebied' lopen.

  reageer
 • Sonja

   

  Vanochtend liet mijn buurvrouw haar hond uit (aangelijnd) en werd overrompeld door 2 losgebroken Tervuurse herders. Haar hond is gebeten en totaal angstig om nog naar buiten te gaan. Geen pitbulls, wel immateriële schade. Alle herders ook maar op een lijst zetten? We moeten ten eerste eens af van thuisfokkers. Weg van dieren op Marktplaats zetten en kopen. Haal een goed gecheckte hond uit een asiel of bij een echte fokker. Dan weet je wat je in huis haalt.

  reageer
 • Mariska

   

  Bedoel je niet broodfokkers? Goede fokkers doen dat juist thuis! Waar ze overal mee in aanraking komen en goed gesocialiseerd worden.

 • Ske

   

  Het zijn elke keer pitbulls, staffords, mastiffs en soms een speciaal herder ras die ik steeds in het nieuws lees over bijtincidenten... het lijkt wel of het bijna altijd grote ras soorten betreft. Ook ik loop dagelijks door het stadspark met mijn West Highland White terrier die altijd zo vriendelijk is trouwens en heb daar door de jaren meerdere incidenten gezien en van gehoord allemaal met grote ras soorten maar nog nooit meegemaakt met een klein/medium ras soort. Dus voor wie overweegt een hond aan te schaffen doe jezelf een lol en schaf gewoon een klein/medium ras. Want stoer moeten doen met een groot ras soort is nergens voor nodig en alleen maar grootdoenerij en riskant potentieel onveilig.

  reageer
 • Piet

   

  Wat een onzin grootte van een hond doet er niet toe. Ik ken mensen met een hondje wat 10 cm hoog is die laatst iemand beet omdat die zijn 30 cm grotere maatje tegenhield.

 • Nol

   

  Alle honden aanlijnen en muilkorven Verder verplicht de drollen opruimen

  reageer
 • Faerie

   

  Verschrikkelijk voor het meisje. Hoop dat de wonden snel helen. Ik hoop ook dat ze in de toekomst niet bang wordt van honden. Want eerlijk.. het is ook sneu voor de hond. Weer een pitbullachtige (meestal Staffords) die verkeerd is opgevoed. Weer een stomme baas die door deze actie nog verder zorgt dat deze honden op zwarte lijsten staan die nergens op slaan. Elke hond kan verpest. Net als dat elk mens verpest kan worden. En N. waarom het elke keer weer pitbullachtigen zijn... zelfde reden als dat bij vele auto ongelukken, aso rijgedrag en verkeersovertredingen heel erg vaak VW golfjes betrokken zijn... het zijn nou net de honden/auto's waar bepaalde type onverantwoordelijke mensen voor gaan. Dat soort mensen zijn niet in staat om verantwoordelijk dieren te houden (of aan het verkeer deel te nemen). Hebben ze alleen zelf vaak niet in de gaten, want ze vinden het van zichzelf niet natuurlijk. Juist omdat de hond zo'n 'bad' reputatie heeft kiezen mensen met slecht gedrag voor deze 'stoere' honden. Want bij dat soort mensen is aso/slecht gedrag misplaatst synoniem voor stoer. En doordat zij dus niet goed opvoeden en de reputatie van de hond daardoor steeds bevestigd wordt, blijft dat cirkeltje helaas in stand. Maar dat ligt dus niet aan de hondensoort zelf. Als de chihuahua (ook vaak niet goed opgevoed en daardoor vaak nog veel bijteriger) die reputatie had gehad dan hadden alle 'stoere' mensen een chihuahua en was de chihuahua de sjaak geweest en continu vergruisd. Alle honden kunnen lief zijn of agressief. Ligt per hond net als per mens verschillend in aard, maar wordt gevoed door opvoeding.

  reageer
 • Benny

   

  "Meestal Staffords", geachte, kunt u met een feit op tafel komen waarbij een rasechte Amerikaanse Stafford of een Staffordshire Bullterrier betrokken is geweest? Uit onderzoek is gebleken dat bij geen van de incidenten in NL van de laatste jaren een van deze rassen betrokken is geweest. Het gaat bij deze incindenten altijd om honden die er een beetje op lijken. Waar misschien een sprankje bloed van deze rassen in zit. Graag voorbij uw reactie

 • Ron

   

  Grappig dat jullie het zo redeneren, En elke keer pitbulls is ook een groot woord. Neem bijvoorbeeld jackrussels die zijn ook niet heilig. Kijk btw op internet genoeg filmpjes waarbij je kinderen met pitbulls ziet spelen. 😉

  reageer
 • frenk

   

  Nee "N"het zijn niet elke x pittbulls. dat zijn de honden die elke x het nieuws halen! over de no 1 bijtende hond hoor je bijna niks maar dat is geen pittbull of gelijksoortig . maar de golden retriever

  reageer
 • Ja

   

  In aantallen klopt dat, niet in percentage.

 • Anoniem

   

  Beste N Volgens mij wil jij alleen lezen dat het pitbulls zijn..ik kan mij het bericht van vorige week herinneren. Meisje zwaar toegetakeld door een herder. Dus het zijn niet altijd pitbulachtigen. En niet 1 ras is te vertrouwen dus altijd aan de riem

  reageer
 • Martin Koolen

   

  En wat gebeurd er met de eigenaar?

  reageer
 • van huizen

   

  wij hebben zelf een pitbull die nooit een vlieg kwaad heeft gedaan. daar in tegen gaat hij elke dag mee naar de zaak. is heel goed gesocialiseerd , heeft dagelijks contact met mensen. thuis heeft hij 1000 vierkante meter grond waar die lekker zich zelf kan zijn. wekelijks krijgt hij aan botten 150 euro. nooit ook wat gesloopt, niet eens een pantoffel of een slipper. dit zijn honden die heel veel ruimte nodig hebben. liefde en aandacht en beslist geen agressiviteit.. niet zo een hond nemen voor een stoere look. asiel zit vol met dit soort beesten zo jammer iedereen geeft zo een ras hond de schuld de eigenaren zijn aansprakelijk voor de daden, ook hebben wij nooit een Bench gehad. hoe zou jij het ervaren als mens dagelijks in zo een kooi. geen ruimte en tijd voor zo een beest neem dan een kat of een hamster. van mij mag je langs komen om kennis te maken met ons pitbull. zie je meteen verschil hoe het ook mogelijk is. groetjes, vanhuizen

  reageer
 • renate

   

  pitbulls hoeven niet verboden te worden het ligt echt aan de opvoeding die de eigenaar geeft is altijd wel lekker makkelijk om de hond gelijk de schuld te geven en het baasje komt er weer mooi makkelijk vanaf

  reageer
 • heel veel sterkte voor het meisje!!!

  reageer
 • Henk

   

  De hond is onbetrouwbaar gebleken en voor iedereen en de hond is het beter dat die wordt afgemaakt .

  reageer
 • Bas

   

  Hond afmaken is de enigste oplssing.

  reageer
 • nee N dat is gelijk wat er geroepen word! er zijn in NL maar rond de 450 pitbulls en die zitten bij verantwoorde bazen en komen niet in dit soort berichten! geld ook voor de FCI staffords! het zijn de mixen en kruisingen van de gooi de hond van de buren maar op nestjes!

  reageer
 • Ing

   

  Aan alle slachtoffers die gebeten zijn door pitbulls en alles wat er maar op mag lijken.... Sorry. Sorry dat men nog altijd zo onverantwoordelijk is en de honden maar te pas en te onpas los laat lopen. Vooral met de nieuwe RAD wet die eraan komt.... Sorry dat u door deze roze brillendragers, u kent ze wel de 'ach de mijne doet niks mensen', nu gebeten bent (door de hond dan.. he). Sorry dat men enkel denkt aan het imago van deze honden en geen seconde vraagt hoe het nu met u gaat. Sorry dat u via een nieuwsartikel word bestookt met feitjes en tig 'schattige' foto's van pitbullachtige. Ik weet dat u hier totaal niet op zit te wachten. Mijn excuses voor het taalgebruik en de overduidelijke steriotypes die reageren. Ik kan vanalles zeggen en typen... maar ik, eigenaresse van een pitbull, kan alleen me hoofd laten zakken en me schamen. Schamen voor het merendeel wat op zulke artikelen reageert. Het zijn de onverantwoordelijke, roze brillendragers die morgen lekker de natuur in gaan en hun pitbullachtige losgooien, daarmee de raseigenschappen negeert. Daarbij ook nog eens een middelvinger opsteekt naar alle slachtoffers van bijtincidenten. Ook ik haat dit merendeel van de eigenaren... zij bezorgen het ras de slechte naam en niet u, slachtoffer van een bijtincident! Ik hoop dat u snel bent genezen en niet al te veel blijvende, zowel lichamelijke als geestelijke, schade overhoud van uw ongeluk. Mijn excuses voor alles. Ik kan enkel hopen dat het ooit minder zal worden. Maar zie het somber in. Sorry.

  reageer
 • unicorn

   

  Moeten verboden worden. kom op zeg waarom komt alleen pitbulls in het nieuws. er zijn genoeg aanvallen door andere honden. ten eerste hou je hond aan de lijn ongeacht het ras.

  reageer
 • Rasta

   

  het wordt tijd voor een muilkorfplicht voor alle honden. je leest tegenwoordig dagelijks dat er mensen of dieren, zoals schapen,door honden worden gebeten. vandaag alleen al weer 3 van dat soort berichten in de media.

  reageer
 • Hendrik

   

  Eigenaar van de hond is aansprakelijk, ook al doet ie afstand. Hond is niet goed opgevoed door de eigenaar, dus eigenaar ook maar op cursus voor ie weer aan een hond begint.

  reageer
 • Siemon

   

  Snap de frustratie maar om dat te zeggen dat de baas ook heropvoeding moet terwijl hij die mensen misschien niet eens kan,natuurlijk is dit niet goed er zijn alleen maar verliezers ,je doet niet met opzet maar zoals deze mijnheer praat913282 hebben wij dus heel veel mensen die heropvoeding nodig hebben

 • Jan

   

  Hond is niet goed opgevoed is een enorme dooddoener. Het gaat om veel meer dan dat alleen. Het willen hebben van dit type hond met hun zogenaamde stoere uitstraling begint het mee. Wat er allemaal aan genen inzit die dit gedrag veroorzaken geeft ook het stoere uiterlijk. En je ziet vrijwel overal dezelfde type mensen met dit soort honden. Die willen geen gezellige Labarador om maar wat te noemen. Die willen een afspiegeling van wat ze zelf denken te zijn. 3 x raden wat dat is..

 • Pitbulls zouden verboden moeten worden. Er wordt wel gezegt dat het de opvoeding is maar toch zijn het wel elke keer pitbulls.

  reageer
 • beste N ik heb zelf een amerikaanse stafford gehad en nu een pitbull terriër. onwijs lieve honden ook tegen kinderen. enige probleem is dat deze honden zoveel kracht hebben als er wat gebeurt. het ligt ook zeker wel aan de opvoedig, maar ook aan welke lijn de hond uit komt. waar ik woon zijn ook veel agressieve goldens en labradors en kleine hondjes die achter hardlopers etc aan gaan, maar daar hoor je de media nooit over. pitbulls moeten niet verboden worden. maar strengere fokregels en, goede curcussen voor hond en eigenaren (al vind ik dat dit geld voor elke hond en eigenaar)

 • Dit komt doordat als een andere hond bijt dit nooit in het nieuws komt maar zodra de ''pitbull achtige'' bijt staat het met koeien letters in de krant en in het nieuws. Baasjes moeten gewoon hun verantwoordelijkheid nemen en dat is in dit geval weer niet gebeurd waardoor het meisje en de hond de dupe zijn! Het is onzin dat de pitbull verboden moet worden!

 • Lysanne

   

  Dat komt omdat bijt incidenten met pitbull achtige honden leesvoer voor de mens is. Er zijn genoeg bijt incidenten van andere rassen, maar die halen bijna nooit de media en als ze de media halen staat er nooit eeb ras bij, net zoals laatst dat bijt incident bij dat meisje. Bleek namelijk een herder te zijn. Als een pitbull achtige hond een mens bijt, is er bijna altijd iets voorgevallen! Ze zullen nooit zomaar een mens bijten.

 • Dick

   

  Nee, baasje denkt dat hij geschikt is om een pitbull op te voeden. Echter een Pitbull is eigenzinnig. Die moet je op een bepaalde manier aanpakken. En vooral consequent zijn. Maar laten de baasjes dat nou net niet zijn.

 • Danny

   

  Het zijn niet alleen pitbuls. Het meisje van 6 dat 2 weken terug door een hond werd gegrepen was een hond die niet op de lijst van de 21 honden staat die een risico zijn. Naar mijn mening zou iedereen met een hond op cursus moeten, klein, groot pitbull of labrador. Een cursus is ook meer voor de eigenaar dan de hond. En mensen die denken dat ze het zelf wel kunnen door wat aflevering van Chesar Milan te kijken daar gaat het ook fout. En voor dat iedereen gelijk weer roept dat ik een Pitbull eigenaar ben, nee dat is niet zo.

 • Nee joh gewoon alle honden verbieden want ook andere honden bijten alleen daar hoor je niets over

 • Komt omdat alleen in t nieuws komen En de rest van de bijtincidenten niks over gezegd word

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert