Meisje aangevallen door agressieve hond

LELYSTAD • Wo 31 mei 2017 | 11:55 • Woensdag 31 mei 2017 | 11:55
Een 11-jarig meisje is dinsdag in Lelystad aangevallen door een hond. Volgens de politie had ze een heftige wond in haar onderarm en is haar broek kapotgebeten. De eigenaar van het beest heeft afstand gedaan van de pitbull-achtige hond.

Aangevallen tijdens het fietsen
Het meisje fietste door de Voorstraat toen de hond achter haar aanrende. Hij hapte naar haar been en trok haar broek kapot. Ze viel en rende snel weg. De hond ging erachteraan en beet haar vervolgens in haar onderarm. 

Vastgebonden met touw
De hond werd gepakt door omstanders. Toen de politie aankwam waren er vijf mensen die hem gezamenlijk in bedwang moesten houden. Het kostte veel moeite om de bek van de hond open te krijgen. Agenten hebben de bek en poten van het dier daarna vastgebonden en hem overgedragen aan de dierenambulance.

Ontsnapt uit tuin
Uiteindelijk bleek dat het beest na het uitlaten was ontsnapt uit de tuin. Daar stond volgens de politie wel een hek omheen. De eigenaar wil niet meer met de hond over straat en heeft er afstand van gedaan. Het Openbaar Ministerie moet nu beslissen wat er met het agressieve dier moet gebeuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel