Raad: ook met Lelypas naar theater en bibliotheek

LELYSTAD
Bezitters van de Lelypas kunnen de pas in de toekomst mogelijk ook gebruiken voor een bezoek aan het Agora-theater, de bibliotheek, sportverenigingen of het afvalbrengstation.
Een meerderheid van de raad in Lelystad wil dat het college van B en W hiervoor eind dit jaar met een voorstel komt.

Kortingen 
Met de Lelypas kunnen Lelystedelingen nu geld op een pinpas sparen en daarmee bij winkels betalingen doen. De raad denkt dat de pas aantrekkelijker wordt als ook culturele instellingen en sportverenigingen er aan meedoen door korting te geven aan bezitters van de pas. In Dronten bestaan hiermee al goede ervaringen.

Ruimere openingstijden
De gemeenteraad wil ook dat het college nagaat wat het kost om de bibliotheek weer langer open te stellen. Door jarenlange bezuinigingen is de ‘bieb’ in Lelystad nu nog maar 33 uur per week open. Volgens het CDA moet worden verkend of dit kan worden uitgebreid tot 47 uur per week. Dit kost naar schatting 80.000 euro. De VVD en Inwonerspartij stemden tegen. 

reacties (2)

 • Barbabra

   

  Raad wil dit en raad wil dat...Wordt het zo langzamerhand geen tijd voor een tweepartijenstelsel? Al die verschillende verhalen zijn haast niet meer om aan te horen. Kiezers kunnen dan veel makkelijker een beredeneerde keuze maken zonder dat ze kennis van al die partijprogrammaatjes hoeven te na te gaan en welke toch niet duidelijk te onderscheiden te zijn van elkaar. Bovendien zijn de meesten nauwelijks geinteresseerd in politiek. Worden wat weekjes voor de verkiezingen opgenaaid door deze en gene en doen dan maar wat.

  reageer
 • Frits

   

  Hou toch op met zo'n eigen betaalsysteem. Het moet makkelijker worden voor consumenten, niet moeilijker door in elke stad een eigen systeempje te bedenken. En zeker geen kortingen geven op cultuur en sport, want minder inkomsten voor die sector betekent uiteindelijk alleen maar nog meer gemeentesubsidie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert